Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz vlaca2 #115733 üzenetére

    Lehet azért nem válaszol senki, mert nem szeretné erre rászánni az energiát, mert fölöslegesnek érzi bizonygatni ezt neked. Ez nekem kicsit olyan, mint ha most bemennék az MCSE-be és elkezdeném nyaggatin őket, hogy én nem hiszem el, hogy egy milliárd fényévnyire lévő galaxis gravitációs lencséjén át felnagyított, eltorzult szupernóvarobbanásból megmondják a felrobbant csillag anyagösszetételét, mondják meg, hogyan tudom kiszámolni.
    De nyilván nem megyek, mert látom, hogy mi az adathalmaz amiből dolgoznak, látom, hogy mi a matek mögötte, innentől nagy kunszt ugyan abból az SNR-ből statisztikailag kihámozni az adatokat, de ott van.
    Ugyanez a hallás is. Speciel nem vagyok hangmérnök, csak kvázi-matematikus, így tudom, hogy miről szól az egész, és elhiszem VoidXs-nek, hogy ki lehet számolni. Ha unatkoznék, és lenne egy mecénásom, aki mondjuk a következő 5 évben finanszíroz engem és a csapatomat, akkor lefejlesztenék egy programot, ami képileg vizualizálná a hallott dolgokat méretarányosan. Nem nagy kunszt, adott hozzá csilliárd matematikai eszköz, csak össze kell tákolni. Sok furier- meg variancia analízis, bika neurális hálózatok, meg még csilliárd trükk amikről nem is tudok.

    Amúgy meg tök jó, hogy vered az asztalt VoidXs-nek, de végigolvasta, és konkrétan nincs tézised, amit bizonyítani akarnál, csak próbálod kikezdeni amit VoidXs mond és követeled, hogy bizonyítson valamit. Bizonyítsd be te, hogy téved, tegyél le egy állítást az asztalra és vezesd le, hogy miért igaz.

    Na de csak hogy valami kénrétat is mondjak neked:
    - Ugye a saját észlelésünkkel halljuk a színpad mélységét nem? De!
    - Ugye az agyunk végzi az információ kihámozását a két fülünkből jövő információk alapján
    - Ugye kimondhatjuk, hogy a mikrofonok vannak olyan jók, mint az emberi fül, ezért ezt a faktort nyugodtan kihúzhatjuk, mind gátló tényezőt.
    - Marad tehát az agy, amit egy univerzális lineáris approximátornak tekinthetünk nem? De!
    - Tehát létezik, és előállítható egy olyan függvény, ami a két mikrofon által mért jelből elő tudja állítani azt a "képet", amit az agyunk alkot a hangról.

    Innentől meg azon tudunk csak vitatkozni, hogy jelenleg ez a függvény megtalálható-e. voidXs szerint az alább említett szoftverrel és egy erre épülő algoritmussal szintetizálható ez a kép.
    De még ha nem is, akkor sanszosan tanítható lenne rá egy okosan összerakott neurális hálózat, akár a phasescope kimenetével, plusz még egy két okosan összerakott megszűrt adattal. De nem fog ezel senki vesződni neked, mert sok munka és nincs haszna.

    [ Szerkesztve ]

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák