Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz vlaca2 #115733 üzenetére

    Nem kísérleteztél vele eleget. Próbáld ki a panninget mindkét tengelyen, balra-jobbránál implementációtól függően vagy forog vagy csúszik az egyenes, míg előre-hátránál valamennyire oldalirányba szétesnek (elvégre konvolúcióval pannelünk előre-hátra, nem egy sima gyökkel, mint oldalra), de együtt mozognak a pontok. Az, hogy egy használati módját ismered a toolnak, nem jelenti azt, hogy csak az az egy van. :) Látom a lelkesedést a keverés iránt, de ajánlom az SZFE hangmester képzését, ott tanítják lokalizációra is a toolt, alaposan, a működésének matekjával. Szintén ajánló, amit az irányhallásunkról és annak szimulációjáról írtam.

    Azért nincs köztünk producer vagy hangmester, mert egyszerűen hülyének tartják az általános hifis közösséget, semmi kedvük a sok kábeles baromságot olvasni. Megvannak a saját kis Facebook/Viber csoportjaik, amik vagy meghívásosak (nálunk a legnagyobb még tagdíjas is), vagy ellenőrzik, hogy tényleg az iparban dolgozol-e. Teljesen meg tudom érteni őket, mert már az Audio Bullshit csoportból is lett Audio Bullshit Bullshit, olyan szinten súlyosan terjed a boszorkányság, természetesen rendszerint olyan emberektől, akik már akkor meg vannak lőve, ha kapnak két mono sávot, és ki kell őket tenni oldalra, de ez nem riasztja el őket a mély akusztikai kutatások füllel való cáfolásától, mint azt az átlag friendly neighborhood audiofooltól láthatod.

    Sajnos abban valóban igazad van, hogy nyilvános audio fórumokon tekintélyelvűség megy. Normál esetben ez egy nagyon súlyos érvelési hiba, de mit vársz olyan helyen, ahol az ezotéria tényként van kezelve? Ott az érvelési hiba kifejezést sem ismerik, nemhogy a matematikát vagy a mérési módszertant, vagy hogy egyáltalán mit is mérünk, mi is a hang. "Ez az illető egyetért velem a kábelek varázsáról, sok ilyen szart meghallgatott, akkor biztos tud mindent jól", hány ilyet hallottál már? Itt ugyanúgy jutsz csak érvényre, mint a vadonban, ha elűzöd az előző véleményvezért, te leszel az. Igyekszem jóra használni, nem pedig még több kábelt eladni, mint azt páran tették előttem. Megismétlem, hogy ez nagyon nincs rendben, de sajnos csak abból ért az átlag kábeles, ha lecsapsz elé egy vaktesztet, és a saját fülében csalódik. Addig a világon semmit nem érsz el, mert szarik bármi észérvre, szarik a tudományra, és szarik bárkire, aki konkrétan az eszközeit készíti.

    Kimerítő válasz az, amit te elfogadsz. Én azt írtam le, hogy valamilyen választ adtam, konkrétumokkal, példákkal, te ilyet eddig a kommentig nem tettél. Nagyon örülök, hogy már a tool működése van szóban, ezt folytassuk.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák