Új hozzászólás Aktív témák

  • TitiRii

    senior tag

    Sziasztok.
    Bocsánat ha off topic, túl hosszú most a bevezető hogy végig olvassam.
    Van egy Sony STR-DE 545 erősítőm. Nem mai csirke.
    Pc és tv van csak rákötve optikán.
    Ezen kívül egy épített subwofer aminek a 220 v szintén az erősítő kapcsolja. és egy COAX kábelen kapja a jelet. Az erősítőben egy autóba szánt 12v erősítő és egy kiszuperált számítógép tápegység van.

    Mai karácsonyi nagytakarításnál párom szólt hogy az erősítő csipkedte a kezét nedves portörlő ronggyal történő takarítás közben.
    Az erősítő ki volt kapcsolva.
    Hátsó hangszórók egy ideje ki vannak kötve nem is szoktam térhatásban használni) mikor szolt a párom hogy mivan, én épp a hátsó hangszóró kábeleknél matattam és a gipszkarton vázhoz épp hozzá ért az egyik. elég nagyot szikrázott ahhoz képest hogy az erősítő ki volt kapcsolva. A + meg a - is csinálta.
    Így gyorsan arra jutottam hogy áramtalanítom inkább. Kihúztam a hálózatból és ezek meg is szűntek.
    Kérdés mi okozhatja, mi lehet a baj, és mit tehetek ellene. 2 kis gyerkőcnél nem örülnék ha bárminek az érintése veszélyes lenne számukra.

    Kis adalék anyag:
    pár éve elutaztunk 2 hétre nyaralni. mikor haza értünk az érintés védelmi relé le volt vágva.
    a mélyhűtött tartalma kuka.(de jó is erre haza érni..)
    minden ki volt húzva a hálózatból
    egyedül a Telekom Kábel tv coax kábelét nem húztam ki a modemből.
    a modem ugyan abba az elosztóba van dugva mint az erősítő a tv a ps ,de magát a hosszabbítót kihúztam a konnektorból. mikor a hűtőt össze vakartam romjaiból és minden mást is vissza dugtam, azt vettük észre, hogy a tv azon portja ahová a ps volt dugva hdmin nem működik(azt írja nincs benne kábel akár mit és akármilyen kábellel dugok oda), illetve maga a ps4 is elhalálozott, szétszedés után a hálózati chip szépen el volt pukkanva.
    nem azonnal de pár hétre az eset után a Telekom modem router is megadta magát.
    Mivel ezek az eszközök közös elosztóba voltak dugva, illetve UTP hálózaton keresztül a tv és a ps is össze volt kötve, arra tudok gondolni hogy valami kóbor feszültség ugrott be a coaxon és szépen amin tudott végig mászott.
    nem tudom ennek lehet e köze a mostani állapothoz.

    Most lényegében az erősítőre egyedül a mélynyomó csatlakozik elektromos vezető kábellel, de annak a 220v ot ő maga kapcsolja, minden más optikán így azon semmi kóbor áram nem jöhet mehet.

    Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák