Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz kutyek #117375 üzenetére

    Én nem méricskéltem annyit, mint denesdr, volt UMIK-1-em, de eladtam végül költözés miatt és még mindig költözök idén egyet, ezért nincs már 3 éve szobahifim. (A háború miatt buktam egy új otthon projektet, orosz befektető, lakópark, mindegy is). De amúgy amíg azzal szórakoztam + REW-el mókoltam jobbrabalra, nekem az jött le érzésre, hogy a sok "veterán" (vagy idézőjel nélkül akár) audiofil emberke által "natúr, száraz, élettelen" -re DSP-zett rendszer nem fog annak hatni, ha úgy (én akkor így gondoltam) 150-200 Hz-ig korrigálom, felette pedig nem. Ez pont az a lélektani-fültani :)határnak tűnt nekem halál szubjektíven, amire azt mondtam, az alja egyszerűen "rendbejön", oda nagyon kell, ne búgjon, ne tűnjön a semmibe, ne legyenek anomáliák, sok-sok elektronikus zenében kis- és nagyszekundokban egymás fölé-alá lépeget a mély, legyen egyenletes az amplitúdójuk, satöbbi, ne lógjon ki a lóláb, mint oly sok helyen.

    És nem kell sokáig menni, meg fancy jazz pawnshop meg beth hart zenét hozni tesztnek, egyetlen pop előadó pár számával kész, el is dől számomra, hogy hallgatható egy hifi vagy sem, annyira durván jó szettet igényel szerintem. [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]

    (Meg van még egy kedvencem, ha ebben egy kis hibát is észlelek valahol, bukta :D ) Az elején a mély szépen búg-lépeget, amplitúdónak egyeznie kell, ez gépzene, kritikus ennek szubjektív egyenletessége az elején. Amikor pedig a refrénnél közepesen komolyabb hangerőn felkásásodik és/vagy bután ordít a közép, míg eltűnik a mély konzisztenciája és különálló-izolált léte, ami az egész vár alapja, ez kártyavár akkor és viszlát.

    (Direkt hoztam pop-ot).

    Egy DSP-zett alap, egy viszonylag (vagy csak épphogy belenyúlt) / nyersen hagyott közép-felső résszel nagyon-nagyon jó kombó tud lenni úgy, ahogy írod, szerintem, tehát anechoic-ban flat-re hangolni, utána szobába téve pedig alul ránézni és kész. A végén pár lassú sweep, még fülre is ellenőrzök egyet, a frekit nem is nézem, csak SPACE-t ütök ha valahol picit még bele-beleszalad valami nagyobb offsetbe (le vagy fel), arra pici korrekció, minél sunyibb de már érezhető, annál jobb, és mikor az utolsó lassú sweep is jó fülre, akkor jöhet a zene teszt. Nekem ez mindig nagyon bevált és az eredmény naggyon-naggyon kellemes tud lenni, az a megérkezős, hogy "vééégre jó". A korrekciókkal meg vigyázni kell, néha benne hagyok icipici "fájdalmat", mert végtére is zenét hallgat az ember, nem sweep szinuszt, és a szinusz maradványfájás ekvivalens zene alatt az élettel kb. :D (Na ezt rakja össze valaki).

    Amúgy emlékeim szerint denesdr sem korrigálta felül agyon a Hypex rendszerét, tisztességesen is zenél. De a lehetőségek egy DSP-vel hihetetlenül kitágulnak egyébként, én receptre írnám fel minden hígendnek tartott szetthez.

    A DIRAC nem adta nekem, akárhányszor hallottam. Na az nálam megölte az életet.
    (Amúgy lehet ON, végig erről beszélgetett a csapat az elmúlt x napban) :D ;)

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák