Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Fercsa #123492 üzenetére

    Én is hasonlót tervezek, nagy mély, gyorsan lejönni róla 125-130Hz körül, abban már nincs annyi energia, hogy a közepet számottevôen gyötörje. Jelszavam: minél hamarabb elhagyni a mélyet... amit hajtva is, a beszédhangok meghálálnak.

    A magas pedig egy nagy AMT lenne, amit le lehet (pláne negyedrendûvel) engedni még mindig a flat tartományában, ergo középrôl magasra szintén válthatok alacsonyan, már 1.8-2k körül. Igazság szerint hamarabb is kicsit, majd a mikrofon segít ebben. Ennél a megközelítésnél pedig az a jelszó, hogy Purifi ide vagy oda, az AMT magas klasszisokkal precízebben szól egy bármilyen kónuszos hagyományosnál, ergo minél hamarabb menjünk fel rá frekiben, a teljesítmény maximuma & rezonanciapontja figyelembe vételével (100W elbírja, pláne ha 97dB-s, amit L-Pad-el vagy aktívan csillapítva, az életben nem fog megközelíteni sem, nemhogy elérni) --> magashoz képest alacsony váltás, amit a hegedûk és minden egyéb meghálálnak.

    De a nap végén nálam is a fül dönt. Elôtte meg az UMIK mond valamit majd.

    A legjobb az lenne, ha 2 közepet egymás mellé lehetne tenni úgy, hogy a közepük távolsága még kisebb legyen annál a frekinél, amitôl már nem homogén egységként szólnak, hanem két külön pontként. Az együtt, 1 pontként szóláshoz meg olyan magas kell, ami eléggé alacsonyan váltható, meredeken. Erre a recept a C2C táv /2 vs. hullámhossz. Egyszer innen bkercso vmit modellezett nekem, még évekkel ezelôtt, izgi volt látni a dispersion-t különbözô frekiken.

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák