Új hozzászólás Aktív témák

  • Spenc

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék összerakni egy kis hificuccot a szobámba és ebben kérném a segitségteket. Ami eddig biztos hogy 2db háromutas hangfal lenne, az erősitőt a géppel szeretném öszekötni mert azon van minden zeném.
    Ami még biztos hogy az erősítöt használtan venném, a vaterán elég sok van és 25e Ft környékén már elég frankók közül lehet válogatni. Viszont lenne pár kérdésem az összekötésről és az erősitőről is. Először is milyen kábellel kell összekötni a géppel? A legtöbb erölködőn amiket néztem rca csatlakzók vannak. Találtam is az egyik webshopban jack-rca átalakító kábelt olyan 600 Ft körüli áron. Ez alkalmas az összekötésre? A következő hogy hova kell dugni a gépben a jacket? Oda ahova most van dugva a 2.1-es hangfalam vagy pedig a másik csatlakozóba amihez az van irva a hangkártya dugaszaljzat beállitójában hogy "összekapcsolt eszköz: vonalbemenet"? Az erősitőn hova érdemes csatlakozni? A CD vagy esetleg az AUX aljzatba?
    A követkzők a hangfalak. 2 db háromutasra gondoltam. Esetleg érdemes újkat venni vagy jók a használtak is? Amiket nézegettem használtan főleg videoton, orion volt vagy sajátkezűleg épitettek voltak SAL alkatrésszekből. Tehát újat vagy használtat érdemes venni? Esetleg az épitettek is szóbajöhetnek? Milyet érdemes még a használt kategóriában megnézni és mit érdemes az újaknál? Fontos a kedvező ár,de ez nem azt jelenti hogy gagyi kell...
    A felszerelés egy 25 négyzetméteres szobában teljesítene. Kifejezetten zenére lenne, főleg hangszeresre(pl. edda, acdc, iron maiden és hasonlók) nem pedig tucctuccra.
    Még az lenne a kérdésem hogy mi az a Loudness és mi az hogy audiofil erősítő?
    ha van olyan aki kellőképpen türelmes és tudna válaszolni annak igazán örülnék :R ... :B előre is közi a válaszokat és bocs a sok bugyuta kérdés miatt

Új hozzászólás Aktív témák