Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Kriccs #39512 üzenetére

    Nemrégen éppen értekeztem itt a topikban arról, hogy régebben egy ideig afféle "betömött banánaljzatú" szorítós aljzatokat szereltek az EU-ban (Angliában?) gyártott/forgalmazott erősítőkre, egy pánostoba uniós szabvány miatt, de ez a korszak nem tartott nagyon sokáig, győzőtt a hifisták polgári engedetlensége. Általában (de talán nem mindig) ezekből az ostoba aljzatokból is kiszedhető volt a "tömés", és ezután normál banánaljzatokká váltak. Én olyan PMA-360-nal találkoztam csak, aminek teljesen normális banánaljzata volt, ezért eddig nem gondolkoztam azon, hogy vannak-voltak-e "betömött" aljzatúak is a típusból, de könnyen elképzelhető hogy vannak/voltak. Ha nem szedhető ki belőle a "tömés", akkor érdemes kábelsarut forrasztani a hangszórókábel végére, és azt beszorítani a csatlakozóba, ez jobb mint a kábel közvetlen beszorítása.
    A régi Cantonok jellemzően csiptetős vagy egy speciálisabb csiptetős-szerű csatlakozóval voltak szerelve, ezeket érdemes kicserélni banánaljzatra, ha van rá mód és elhatározás.
    "Forrasztással lehet zaklatni valamelyik fórumtársat?" Persze. (Engem most nem tudsz, ideiglenesen vidéken lakom, és el van raktározva a pákám, tőlem távol, Budapesten.) De hamar meg is lehet tanulni a jó forrasztást.

    (#39513) perempe Igen, ezt a hangdobozkészítést már "ígérted" korábban, eszerint még továbbra is terv szintjén van? Vagy már belekezdtél? Nem egyszerű önállóan hangdobozt tervezni/készíteni, hát még tölcséreset, feltétlen számolj be a folyamatról, de légy megfontolt és körültekintő!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák