Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz MasterMark #40955 üzenetére

    Egy hanglánc optimális hangereje a szabályozatlan állapotot jelentené. Tehát ahol nincs semelyik jelszint csökkentve. Minimalista megfogalmazásban nincs hangerőszabályzó sehol. Mindenütt a nominális jelszint kerül erősítésre.
    Ideális esetben a piannissimo sem túl halk, akkor sem, ha nincs dinamika szűkítés a fekvételen és a leghangosabb fortissimo sem torzít, tehát sehol nem vezérli túl (akusztikusan) a láncot. Ezt pld egy igenyesen felvett R. Boleróval lehet demózni. Ott van kb. 50dB dinamika szépen, fokozatosan épülve.
    Ezt a szobaakusztika két oldalról támadja. Alulról a helység alapzajába olvadhat a leghalkabb részlet. A "hangerő" fokozódásakor adott frekvenciákon megnő a helységben a lecsengési idő, tehát hozzáadódik a sugárzókból jövő hanghoz, telítve a hangzást, amitől az zúgó hangmasszává nyomorodhat.
    Ez zenefüggő. Rockzenénél hamarabb lesz pisakása a fejedben, szellősebb hangszereléseknél kisebb a dugulás esélye, hangosabban is marad valamennyi hangtisztaság.
    A szobához illesztett teljesítményű, érzékenységű hanglánc egy jól berendezett szobában szépen muzsikál halkan is, meg hangosan is. Ellenkező esetekben bizonyos stílusok hallgathatatlanok lesznek.

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák