Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Claark #45807 üzenetére

    Azt az MR2-t is te tukmáltad rám, hogy ajánljam! (Na jó, olyan nagyon azért nem küzdöttem ellene, nem írtam meg kendőzetlenül a borzalmas negatívumait...) :Y Remélem állványon áll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Bár úgy általában a forráskészülékek cseréjénél szokták észrevenni a legkisebb hangminőség- és hangkarakterebeli változásokat az emberek (de még a zemberek is), szerintem most éppen az lenne a legjobb ötlet a rendszeredben, hogy kiegészítsd egy használt CD-játszóval. Egyrészt az a Samsung DVD valóban elég alapfokú (CD-játszóként különösen az), másrészt veszett jó használt CD-játszókat lehet manapság kapni veszett olcsón, tehát nagyon jó ár-érték aránnyal tudnál javítani a rendszereden - ha a sok tökéletes állapotúnak hirdetett korosabb lejátszó közül valóban tökéletes állapotú lesz, amelyiket megveszed.
    Az általad kiemeltek közül az DX-6550 "onkyósan" kulturált. Kis sarkítással (mert azért van benne energia is) afféle "csendesen kérődzik, igen jámbor fajta", kicsit mosottas, de kellemes, például még hegedűn is viszonylag szépen szól, mindazonáltal lehet feleennyiért is kapni, mint az általad megtalált - lásd új árán egy kicsit olcsóbb volt, mint a DCD-1460. A Denon nemrég szóbakerült, megdöbbentően olcsón lehet megkapni, a maga idejében (bő húsz éve) igen elismert darab volt, és a Stereoplayben a hypersuperubergalaktokozmoreferenceexkluzivespitzenklasse közelében mozgott. A minap is megírtam, hogy számomra előny, hogy multibites (ez érvényes az Onkyo-ra is, lényegében egykorúak), de a többség inkább az egybites CD-játszók jellemző hangját szereti, mert azt tartják kevésbé digitálisnak, én azonban inkább a multibitesekét. A Denon szerintem technológiailag erősebb, és hangban is többet nyújt (több energia, több információ), de a foga fehérjét is jobban kimutatja, mint az Onkyo, ha olyan a hangfelvétel.

    Szép dolog, ha rászánsz a keretből egy AQ Golden Gate szintű IC-re, tulajdonképpen meg is érdemel annyit a leendő rendszer, és én szeretem is a Golden Gate hangját, de megfontolandó, hogy ha az adott keretből inkább egy nagyobb köznépszerűségnek örvendő 7-8(-10)ezres szintű QED-et, Chord-ot veszel, akkor esetleg jut annyival több a CD-játszóra, hogy összhangminőségben jobban járhatsz.
    Úgyhogy esetleg még keresgélnék CD-játszót a 20-25(-30ezres) ársávban, bár tény, hogy egy hibátlan és nem elaggott futóművű DCD-1460 igencsak jó vétel 15ezerért.

Új hozzászólás Aktív témák