Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz narumon #49636 üzenetére

    "Szóval semmi nem biztos és annak az ellenkezője sem!"

    Hitvallásom szerint szóltál! :)

    "Ráadásul úgy hamisítják ezeket ahogy nem szégyellik."

    Nekem is valami ilyesmi "félelmemből" táplálkozott a kérdésem, hogy biztos, hogy a linkelt 100-as csomag, az AZ?

    Egyébként lehet, hogy SZÁMOMRA nem sok jelentősége van ennek az egésznek, mert andorra hozzászólásából kiindulva, csináltam egy eredeti vs. másolt CD tesztet. (Maxell adat CD (nem T.Y), LG DVD író, írószoftver CDBurnerXP, 4X-es sebességgel.)

    Addig hallottam különbséget a kettő között, amíg tudtam, hogy az eredetit, vagy a másoltat teszem be. Abban a pillanatban, amikor össze vissza kevertem a kezemben a két CD-t, és fogalmam nem volt, hogy melyiket tettem be, melyik szól, rendre összekevertem őket, simán rámondtam a másoltra, hogy na ez az eredeti az biztos, hallom! Meg az eredetire is képes voltam azt mondani, hogy ennek sokkal kisebb a tere, a dinamikája, a színpada, ez biztos a másolt! (Arcam AVR 250, JMLab Focal Electra 926, Philips CD753 futómű, elég szar akusztikai körülmények, és 44 éves fülek.)

    Félreértés ne essék, semmit nem akarok én ezzel mondani, szó sincs arról, hogy nincs különbség a másolt és az eredeti között, kizárólag az én fülemmel, az én rendszeremmel és az én akusztikai körülményeimmel való tapasztalatomat írtam le. Szóval elbizonytalanodtam, hogy NEKEM szükséges-e ez a T.Y. procedúra.

    (Egyébként, mivel 100 db. T.Y és 100 db. sima CD között nem jelentős, 4-6 ezer forint különbség van, valószínűleg megrendelem a T.Y.-nak mondott csomagot, már csak a negatív placebó eliminálása miatt is. :) )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák