Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz liszi70 #51462 üzenetére

    Blattida úgy tudom ír ebbe a topikba.

    (#51461) szabeska: Én nem írok ebbe a topikba egy ideje, de a jelenségértékű helyzet miatt kivételesen reagálok. Tehát.

    Eredeti kérdésed ebben a formában itt eléggé megválaszolhatatlan, leírok egy-két szempontot, hogy miért (aminthogy látom, közben például a Tigris is írt erről), aztán mégis megválaszolom a kérdésedet, amennyire lehetséges, hogy elégedettebb lehess a topikkal.

    Kérdésed nem alapszintű volt, hanem inkább topikidegen, ugyanis más, általad példának felhozott topikokkal ellentétben ez nem az instant megoldások topikja, a hifi, azazhogy az általad is megcélozni vélt minőségi zenehallgatás felé vezető út nem az instant megoldások útja. Ilyen szempontból a kérdésed óta itt terjengett, általad kedvesen offnak titulált vita éppen hogy nem off volt, hanem a topik lényege, azazhogy a hifi lényegéről szóló vita. A résztvevők számára ez a visszatérő vita sajnos meddő, mert mindkét oldalnak sajnos igaza van, pedig ellentmondanak egymásnak, te azonban sokat tanulhattál volna belőle, a kérdésed szempontjából is, mivelhogy azt írod, hogy nem értesz hozzá. A hifiben a hozzáértés megszezésének módja a tapasztalás, a szakirodalomolvasás, a beszélgetés, összefoglalva a kitartó művelődés. Egy hifi topikot elsősorban olvasni illik, és csak ahhoz képest írni, és bármit is számonkérni rajta. Tehát elsősorban olvasd a topikot, és akkor jobban tudsz majd kérdezni is. Ehhez mondtam volna most szempontokat, hogy milyen a jó hifis kérdés, de Tigris bácsi az előbb sokmindent leírt, nem ismétlem el, de vedd úgy, hogy én is mondom, hogy egy adott hifi készülék, hangberendezés, vagy ahogy te írtad "szett" nem csak úgy önmagában jó vagy nem jó, hanem a felhasználó felkészültsége, ízlése, szokásai, és zenehallgatási körülményei függvényében értelmezhető elsősorban, ahogy a Tigris is írja.

    Ennek elenére válasz a kérdésedre:
    Kérdezed, hogy az a "szett" alkalmas-e. Sajnos az a szett nem az a szett. A hangdoboz eredetije nem alkalmas a "minőségibb zenehalgatás felé vezető úton való elinduláshoz", de ez már nem az eredeti hangdoboz, hanem egy átalakított, nagyrészt másfajta hangszórókkal, nyilván a keresztváltó is át lett alakítva, tehát nem tudjuk, hogy mi ez a hangdoboz. Az erősítő eredetije a maga kategóriájában anno egy átlagoska volt,, nagy bajt nem csinált, de különösebb jót se, szintén nem igazán a minőségi zenehallgatás felé vezető út, és élemedett kora miatt gyanús, hogy nyilván abba is már belenyúlt valaki felújítási szándékkal, ki tudja milyen eredménnyel. Mindezzel együtt, az adott alacsony áron, akár meg is érhetné a szett, ha meghallgatnánk, hogy mi lett az átalakítások végeredménye, de ezt a képről nem tudjuk, és nyilván csodát az átalakított álapotában se tud tenni,.
    Ha ezen árkategória környékén keresel erősítőt és hangdobozt, akkor leginkább nézegess az alábbi márkák típusai között:
    - Erősítőt például a NAD, Marantz, Cambridge, Proton, Rotel, Yamaha, Denon, Tangent, Luxmann, Kenwood, stb.
    - Hangdobozt például a Cambridge, Tannoy, Mission, JPW, Mordaunt Short, Canton, Celestion, stb.
    márkák régebbi darabjaiban találsz legnagyobb eséllyel érdemlegeset ezen a nagyon belépő árszinten. Más márkák is szóbajöhetnek persze, de Technics-féleség ritkán látható értelmes ár/érték aránnyal, Videoton pedig gyakorlatilag sosem, kivéve a Prelúdium nevű típust. De ez is ízlésfüggő, hogy a Technics elektronikákat általában ki mennyire szereti.
    Aztán a talált hirdetések kapcsán továbbra is érdemes kérdezni a topik tagságát - és/vagy privátban Kammerert -, de írjál le fontos dolgokat azokból a személyes és objektív körülményekből, amikhez hangrendszert keresel.

    Üdv

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák