Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz MaCS_70 #54236 üzenetére

    Nem az a lényeg, hogy polchangszórónak nevezed, hanem hogy annak akarja használni a szóbanforgó távoli személy! Ez már évtizedek óta nem fér össze a hifi kategóriájával. Nem teszünk polcra hifi hangszórót! Márpedig ez egy hifi topik, és most egy őrült, antihifi helyzet előzményével kellene valamit örült, hifiellenes célokra ajánlani hangdobozt. Ez a baj. Meg hogy egy közvetítői láncon keresztül... Mint mondta Andorra is, a hifi személyes dolog. Kinek ez tetszik, kinek az.

    "Azt nem igazán értem, hogy mi a gond azzal a behatárolással, hogy valakinek a minihifi már kevés, mégsincsenek audiofil igényei." Ezzel a behatárolással természetesen semmi gond nincs, miért is lenne. Nem erről beszéltem, hanem hogy hogyan jön ehhez a tárgyalt leváltandó hangdoboz, ami egy 200ezer körüli árú hangdoboz, egy audiofil igényű hangdoboz. Akkor az a szegény hangdoboz Pilátus a krédóban? Hogy került a gazdájához, és miért? Alkalmatlan tárgy alkalmatlan feladatra? (Plusz nem ismerjük a rendszer többi elemét.) Költői kérdések, csak azért részleteztem, hogy a félreértést tisztázzam.

    A kettő közül a Tannoy az már egy szint, nincs messze a felváltandó állódoboz szintjétől minőségben, de persze a hangjainak teste nem nagyon lesz, mert kicsi, és mert a hangolása sem olyan. A kis Wharfedale, testesebb tónusú, de kevésbé minőségi hangú - a gyártásminőségre is sokan panaszkodnak, mióta kínai kézbe került a cég. Szóval az a Tannoy az adott szinten komoly hangdoboz, de ki tudja, hogy mennyire tetszene a karaktere a célembernek. De mivel most úgyis kicsinyítés a cél, nyilván észbe vette az illető, hogy ekkora méretben hangminőséget kaphat, hangmennyiséget nem nagyon. A Tannoy például azok között lehet, amiket a "legkevésbé nem" ajánlanánk a ...izé... hogyismondjam... nem tudom kimondani a helyet, ahova lenne. Csakis állványra ajánlanám ezt is és bármit is, de az meg ugyebár ugyanannyi helyet foglal, mint az állódoboz (még ha fengshuiilag kisebb alkotmány is a két fél tárgy, mint az egy egész, na de ide már talán végképp nem süllyed az az asszony se, hogy tényleg elhiggye a "szakértő" meséit, maradjunk annyiban, hogy csak ürügyül használja, hogy megszüntessen a lakásban egy tereptárgyat). Értelmezhetetlen ilyen hangdobozokat polcra tenni! De most komolyan, miért nem a feleségét cseréli le a delikvens? Ez az opció nem jöhet szóba? Mert azt pártolnám, és ahhoz tanácsot is szívesen adnék, akár ebben a topikban is!
    Másrészt azt gondoltam, hogy mivel a Wharfedale-t nyilván eladja, nyilván használtat venne helyette, - lehet hogy rosszul gondoltam? Mert új, aktuális típust, ami kapható is itthon, persze egyszerűbb ajánlani, az nem sokszáz lenne.
    A használtak közül egyébként a Krichd1 által linkelt Chario egy elég jó megoldás lenne, annak tónusa révén kevésbé érezné a delikvens, hogy állódobozról kisdobozra váltott.
    De mond már meg neki, hogy ne csinálja ezt az egészet, zavarja el az asszonyt, ha már mindenképpen cserélni kell valamit! És hogy nem teszünk polcra hangdobozt, főleg nem ilyen igényeseket, tehát az egész ügy értelmezhetetlen. Mond meg először is asszonynak, hogy én üzenem, hagyjon fel az alvilági üzelmeivel, és főleg ne használjon casus belliként egy csalót!

Új hozzászólás Aktív témák