Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz lajthabalazs #54937 üzenetére

    Erről beszéltem, hogy valaki idejön bevallottan teljes hozzáértés hiányában kérdezni, majd néhány nap múlva már a válaszokat osztja másoknak, továbbra is hozzáértés hiányában, esetleg innen-onnan összeollózott félinformációk segítségével, amelyeknek az igazságtartalmát nem tudja megítélni, hozzáértés hiányában. Mindezt teszi nyilván csak a fórumozás öncéljáért. Tegnap ezt feltorlódva négyen műveltétek egyszerre, osztva az észt olyasmiben, amihez pár nappal ezelőtt betoppanva a topikba, még bevallottan nem értettetek. Pár nap alatt feljogosítva éreztétek magatokat arra, hogy elkezdjetek okos lenni, és elkezdjétek szórni a hibás, káros mondatokat kijelentő formában. Ez nem helyes magatartás.

    Jellemző, hogy az idézetek zömében meg se értetted hogy mi a hiba, mert nem értesz hozzá, és persze részben emiatt a hozzáfűzött "javító" magyarázataid többsége is téves, hibás. Nem tudod kimagyarázni, hogy a szöveged jó, ha még azt se érted, hogy mi benne a hiba. Ez nem helyes magatartás.

    Megjegyzem, típusjelenség, hogy a hozzánemértők, ezzel is mutatva a hozzánemértésüket, alkalmatlan Wikipédia szócikkeket idéznek referenciaként, de jelen esetben az általad eleve meg nem értett témához képest még félre is magyaráztad azt, ami az alkalmatlan szócikkbe oda van írva, amellett, hogy a Wikipédia eleve csak hozzánemértők hibás felfogása számára jelent referenciát, mert egyébként szakmailag ugyebár a Wikipédia távol van attól hogy bármire bármikor is referenciaként idézhető lehessen, és nem csak azért mert konkrétan is tele van marhaságokkal, sokszor szándékosan, hanem mert a műfajából eleve következik, hogy eleve alkalmatlan referenciának bármire is. Ez nem helyes magatartás.

    Bármit hazudozik össze EQMontoya, a Prohardver szakmai fóruma nem csetszoba, nem arra való, hogy az emberek az öncél kedvéért beszéljenek benne, terjesztve indifferens szakmai rémhíreket. Nem arra való a Prohardver szakmai topik, hogy a témában félig sem műveltek osszák az észt, berobbanva bevallottan teljes fogalmatlansággal, majd néhány nap múlva kiképzettnek érezvén arra magukat, hogy másokat tájékoztassanak - félre. Ez nem helyes magatartás.

    Néhány napja még bevallottan nem értettél hozzá, és hogy néhány nap alatt nem váltál az évek alatt sem megtanulható interdiszciplináris szakma hozzáértőjévé, azt nem csak az idézett kijelentő módú szövegeid hibái mutatják, hanem hogy (természetesen) jobbára azt sem értetted, hogy mi bennük a hiba. Tegnap egyszerre négyen műveltétek a hozzánemértő félretájékoztatást, a topikba frissen berobbanván. Sok. Egy héttel ezelőtt még csak kérdezted volna, hogy netán igaz-e, amiket tegnap-tegnapelőtt többedmagaddal kijelentő módban idedobálgattál. Ez nem helyes magatartás.

    Szándékom szerint nem kívánnék aktuálisan többet foglalkozni ezzel a témával, egyszerűbb lett volna, ha mint előszörre kértem, akinek inge magára venné, és befejezné az öncélú fórumozás kedvéért folytatott öncélú fórumozást. Talán volt olyan, aki megértette a felkérést a négy érintett közül. Ez a Prohardver egyik szakmai topikja, a Prohardver szakmai topikjaihoz felállított szabályok mentén kívánna működni. Nem csetszoba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák