Új hozzászólás Aktív témák

  • Nemir Ombe

    addikt

    válasz dgyuri0123 #66709 üzenetére

    Azért az erős túlzás,hogy 500e alatt nincs jó sztereó és 150e körül semmit sem kapni. A példa kedvéért a teljesség igénye nélkül (a “kommersz” kategóriából jelenlegi új árakon) Yamaha as700,marantz 7003,7004,kicsit feljebb (200e körül) marantz 800e, denon 1510 és a màr nem annyira kommeresz kategóriából (300e környéke) audiolab 8200. Mindegyik elég jó hangú st erősítő,a maga nemében és kb.700e - 1M Ft -ig nem nagyon van HM vetélytársuk 2 csatornán,a hangjuk viszon minden esetben ízlés kérdése. (Természetesen vsz. ;) )

    A HM erősítőket meg mozira taláták ki,fejlesztették/fejlesztik,így ott meg nem sok értelme van a jó st képességek “keresésének”,mivel ezek már inkább “számítógépek”,esetenként komoly processzorokkal/szoftverekkel,amik a térhangokat minél jobban(?) próbálják előállítani/visszadni, igy a st képességük csak “sokadrendü” funkció. Persze minél komolyabb egy HM vas,annál jobb “audió részeket” tesznek bele,de hát különben miért is lenne drágább egy jobb(?) példány (a szovtveres fejlesztések “berakása” nem kerül olyan összegekbe,mint a jó minőségű alkatrészek beszerelése). ;)

    Szóval (és véleményem szerint) ha valaki jó mozit és jó zenét is akar,annak érdemes/ajánlott külön HM és st erősítőben gondolkoznia,így nem csak a hang lesz jobb,de elég sok pénz is megsporolható,mivel egy kisebb kategóriás újabb (processzorokal/szoftverrel ellátott HM erősítő jobb (lehet) lehet mozira,mint egy esetleges régebbi “nagyvas” ami viszont st-ban “brillírozik”,de egy “közepes” st erősítő 2 csatornán (akár töredék áron) simán veri mindkettőt.

    Hmm ....

Új hozzászólás Aktív témák