Új hozzászólás Aktív témák

  • Nemir Ombe

    addikt

    válasz dgyuri0123 #66736 üzenetére

    Ez igaz,de (!) attól még van Dolby,DTS,HDMI,stb. ami viszont liszenszdíjas,(ahogy Tamoo is írta) + a további beépitett,st zenehallgatáshoz “felesleges” alkatrészekről se feledkezz meg,mivel az a + pár db végfok,DAC,processzor és egyébb chip-ek is pénzbe kerültek,amit beletettek. Ezeknek elég kevés közük van a st müködéshez/hanghoz.

    Továbbá; eddig st vs hm erősítők “2 csatornás” képességeiről volt szó,kérlek ne keverj ide más hm erősítőket,mert felesleges ebben a kontextusban összehasonlítani őket,eddig nem erről folyt a beszélgetés.

    Még továbbá; ha már a Denon-t hoztad fel,ott is merem állítani,hogy a jelenlegi (de lehet egy korábbi) csúcs AVR-jüket a középkategóriás st erősítőjük veri minőségben,közel harmadáron (természetesen új árakat nézve) st-ban. (az már megint szubjektiv,hogy tetszik-e a hangja,mivel teljesen más karakter)

    (a NAD-ra visszatérve pl. a 777-nél még lehet állítani,hogy egy 1000€ (vagy kicsivel alatti) áru,ennek megfelelő kategóriájú st erősítő hozza (vagy túlszárnyalja) a hangját,akár márkán belül is,de a 787-hez már elég nehéz st “megfelelőt” állítani megfizethető kategórián belül (de ez az árában is visszaköszön,elég rendesen)

    Szóval,a NAD-od az utólsó árához képest egy nagyon jó vétel,jó hangú gép,de (listaárán összehasonlítva) mozira lehet “jobb hangú” gépet találni,ami persze st-on jóval alatta teljesít és közel a fele körül lehet találni st erősítőt,ami jobb hangú “2 csatornán”,de ugye mozira nem alkalmas,de ilyen áron ami mindkettőt tudja ilyen minőségben,nem nagyon lehet. Ezért írtam korábban (és nem leszólásból vagy sértésből) hogy “jó mindenes”.

    De természetesen még mindig vsz. ;)

    Hmm ....

Új hozzászólás Aktív témák