Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg van egy régi Thomson házimozi erősítőm hozzá való hangfalakkal. Szeretnék valamit javítani a hangzáson. 5.1-ben szoktam filmet nézni (már ha van jó), de mostanság inkább főként zenét hallgatok, klasszikus, zongora, hegedű, orgona, Republic, dance, disco
    Ti melyiket ajánlanátok: Egy használt házimozi erősítő pl. Denon 3808, most ebayen talán 50-100e körül megkaphatnám attól függ, hogy a licit meddig szalad, vagy inkább filmnézésre használjam továbbra is a Thomsont, és 30-50e körül vegyek egy használt sztereo erősítőt? pl. Denon PMA-500AE
    Olvastam, hogy egy sztereo olcsóbban hozza ugyanazt a minőséget. Szerintetek a 30-50e sztereo erősítőknek minőségben hol lehet a házimozi párja, vagy inkább felejtsem el az egészet?
    Ha sztereo erősítő, akkor azt egy Audigy2-vel hajtanám meg, DAC-ban nem gondolkodom, hangfalra is max 100e szánnék. Meg tudom tenni a hangfallal, hogy egyszerre kötöm rá a házimozira és az erősítőre, vagy kell hozzá egy kapcsoló, vagy ne legyek ennyire szakbarbár, és csak azt a hangfalat lehet amin kifejezetten két csatlakozó van?
    A Denon PMA-500AE vel kapcsolatban még egy kérdés: Azt írják, hogy széles tartományú erősítő, az egyik hirdetésben, hogy 100kHz sávszélesség, a leírásában mégis 20-20kHz-t találtam. (Az a 3dB határ lenne, és a mezeivel ellentétben onnan szép lassan ereszkedik 100kHz-ig, míg az olcsóbbak meredeken?)

Új hozzászólás Aktív témák