Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    Üdv !

    Mostanra már mindenki számára egyértelművé vált, hogy az érzékelésem jelentősen eltér a többség által képviselt tapasztalatoktól.

    Kb.30 évvel ezelőtt hallgattam utoljára Neoton Familiát bakelitről, egy teljesen kommersz erősítővel egybeépített Tesla lemezjátszóról. Az akkori élményre most is élénken emlékszem, és bár akkor is éreztem a hiányosságait, ma még mindíg sokkal élőbbnek tűnik számomra ez a zene, mint a közelmúltban meghallgatott Heco és a mai Elac teszt során nyújtott teljesítmény.

    És akkor itt kérek mindenkitől elnézést, amiért jobbnak tartom a 30 évvel ezelőtti élményemet egy nyilvánvalóan gyenge hardwaretől, mint a mostani több százezres-millós rendszerek teljesítményét.

    Van viszont még valami, amiben vélhetőleg nem fogunk egyetérteni, ez pedig az a bizonyos lánc téma.

    Egy hasonlattal szeretném a véleményemet alátámasztani:

    Fizikailag egy hifi rendszer láncot alkot. Ha az agyat, mint olyat elfogadjuk egy rendszernek, akkor az agynál a sejtek, szinapszisok több helyen kapcsolódnak, míg egy hifinél szigorúan egymást követik.

    Pl.hiába kötöm össze a cd futóművét a hifi hangfalakkal, nem fog működni, nem fogok hangot hallani.

    Másképpen fogalmazva, ha a lánc egy darabja megváltozik, az kötelezően megváltoztatja a hallott hangot, míg ha az agyban kiesik a "láncból" egy darab egy úgynevezett szinapszis, vagy kapcsolat úgy a gondolat, mint végeredmény nem lesz feltétlenül más. Szerintem.

    Nem vagyok agysebész, ha nem is fogalmaztam pontosan, ennek ellenére talán még így is érthető.

    Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák