Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz Kriccs #70694 üzenetére

    Nem tudom hogy ott felétek mennyi mindent lehetne fogni egy nem alap dróttal, de nálam ha jól emlékszem akkor kb. 3x annyi adót talált meg az automata hangolás két db. teleszkóp antennából készített t-dipóllal.
    Kellett hozzá még egy seprűnyél darab (7-8cm) amit teljes hosszában átfúrtam és középen fele átmérőig eltávolítottam belőle kb. 3cm szélességben a fát. Az antennák két oldalról bele a furatokba (de ne érjenek össze, maradjon köztük 1,5-2cm) a seprűnyéldarab középső részén (mivel "kivéstem" az említett 3 cm-es hosszban) pedig hozzáforrasztottam az teleszkóp antennákhoz egy antenna kábelt. Az antenna kábelről természetesen levágtam azt a csatlakozót amelyik nem kellett, tehát amelyiket nem tudnád bedugni a tunerbe, és az így kapott két szabad ért (az egyik a külső "árnyékoló" fémrész, a másik pedig a kábel közepén lévő szál) forrasztottam az egyik és másik teleszkóp antenna véghez a seprűnyél középső részén.
    Amúgy nem magamnak készítettem, én általában nem hallgatok rádiót, főleg nem ilyen hagyományos módon; viszont kipróbáltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák