Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz #71562240 #79863 üzenetére

    Kultúrált és olcsó Pro-ject egy mondatban? Ugyan. Túl sok azokban a lemezjátszókban a szocialista Tesla örökség, ami a megbízhatóságukon, a nem éppen precíz kivitelezéseken látszik. És nem véletlenül van belőlük rengeteg eladó, az árcetlijük jó, de nagyon kevesen szeretik meg a hangjukat hosszabb távon.

    Townshend 60 000-ért? Az ilyen egyszeri kutyavásár lehetett, de ha van lemezjátszó, akkor pont azt nem ajánlom kezdőnek. Max towshend a világ legtrehányabb hifi konstruktőre, ami a korai lemezjátszóin is jól látszik. Dübörgő motorok, csálé tengelyek, félig befelyezett kivitelezés az alapvetően zseniális konstrukció mellett. Gyakorlatilag az összes lemezjátszóját érdemes miszlikbe szedni, jól átnézni, itt-ott modfikálni, hogy igazán hibamentes legyen. Ne az az, amit egy kezdő biztos nem fog tudni megcsinálni.

    Ezért nagyon rizikós ajánlani például egy régi Pioneer Pl 200-at, vagy egy NAD/Tesla 5120-at. Az első hiába egy ügyes alapfokú cucc huszonezerért, a másik egy viccesen jó hangú futómű kicsit többért, mind-mind kérdésese állapotban lehetnek a koruk miatt.

    Őszintén szólva manapság egy ilyen Audio Technica AT-LP5 a legolcsóbb igazán ajánlható lemezjátszó. Ugyan nem szól úgy, mint egy NAD 5120, de van rá garancia, ha rossz, vissza lehet küldeni, a karja már egész ügyes konstrukció, a beépített phono alapszinten elégséges lehet.

Új hozzászólás Aktív témák