Új hozzászólás Aktív témák

  • bta1

    őstag

    válasz Eugene Roe #81649 üzenetére

    Azok az idők elmúltak, amikor 150 ezerből csövezni lehetett. Ha elég kitartó vagy, akkor óriási szerencsével talán levadászhatsz valami használt, nem tökéletes állapotú, de működőképes ellenüteműt. De ezt sem ajánlom jó lelkiismerettel, mivel ...

    - 10W -→ 90dB/W/m jó lehet elvileg, a gyakorlatban azonban (néhány szerencsés kivételtől eltekintve) vérszegény, dinamikátlan, "punnyadt" hang lesz a házasságból → nem minden fajta zene élvezhező egy ilyen rendszeren.

    - Egy jó teljesítményerősítő előfok nélkül csak részben tudja megmutatni, hogy mire képes igazából. (SET csövesekre különösen igaz!)

    - tisztességesen megcsinált PP erősítő érzetre mindig nagyobbnak hallatszik, mint bármelyik ugyanakkora teljesítményű SE

    - Miután a klasszikus SET kapcsolások nincsenek átfogóan visszacsatolva, a használható minőségű kimenőtrafó nem kicsivel drágább. Valószínűleg ugyanezen okból, különlegesen érzékeny az alkatrészek "sajáthangjának" szinergiájára. Megveszed a jó árték-arányúnak gondolt alkatrészeket, és az úgy csak nem lesz rossz... dehogynem! A rulettasztalnál -elvileg- nagyobb esélyünk van ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák