Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #92251648 #85943 üzenetére

    Nem vitatom, hogy kb jelentéktelen az az eltérés az időkülönbségek miatt.
    Arra próbáltam rávilágítani, hogy mint látod, számokkal levezetve alátámasztottad azt, hogy valójában elképesztően kis különbség jöhet létre hangban, ahogy írod "a sebességeltérésnek kb annyi következménye van, mintha a fejünkkel biccentenénk egyet a moziban"

    Ennek ellenére nyilván bárki állíthatná azt, hogy márpedig az ő hifije tök máshogy szól 18 fokban mint 25-ben, aztán vagy ráhagyod vagy nem. Ebben az esetben azért kicsit vitába szálltál ebben a témában, mert a magad részéről bizonyítva látod azt, hogy valójában elképesztően apró különbségről van szó.

    A lejátszóprogramokra visszatérve, képzeld el azt a helyzetet, hogy van aki pontosan tudja (nem hiszi, nem képzeli, nem tippeli), hogy nem lehet két bitpontos lejátszószoftver között hangbéli különbség, hogy nem lehet FLAC és WAV között különbség, hogy két processzor nem szólhat másképp, mert tudja, hogy hogyan működik a háttérben a számítógép, az oprendszer, a lejátszó. Azért sem értem, hogy miért gondolod azt amit, mert szakmádból adódóan semeddig sem tartana felvenni két lejátszóprogram kimenetét, és összevetni egymással. Mint ahogy semeddig sem tartana két különböző procival rendelkező géppel, vagy akár különböző OS-el eljátszani ugyanezt, és levonni a konzekvenciákat.

    Amúgy az akusztika hatásában szintén egyetértek. Egy darab akusztikai panel is valósabb változást, javulást hoz létre mint akármelyik "ultra hd"-nek nevezett lejátszóprogram.

    (#85948) VoidXs: és gondolom mp3nál is azon múlik két lejátszó között a különbség, hogy aktuálisan melyik mp3 dekódert használja a szoftver? Én legalábbis nem nagyon látok más hókusz pókuszra lehetőséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák