Új hozzászólás Aktív témák

  • dukola

    csendes tag

    Kedves fórumozók!

    Segítséget szeretnék kérni. Nappaliba (30m2) szeretnék hangfalakat vásárolni. Két használt cuccot találtam számomra elfogadható áron. Szerintetek melyiknek lenne jobb hangja?
    Most kapom majd az ívet, hogy
    - mi az, hogy jobb,
    - kinek milyen az ízlése,
    - hallgassam meg, melyik tetszik,
    - mit fogok rajta hallgatni,
    - ezt csak én tudhatom ...

    Sajnos ezekre nagy részben nem tudok válaszolni. Eddig egy NDK mini hangfalam volt, meg egy Tronsmart bluetoothos hordozható hangfalam. Ezek hangminősége a fórumozok számára pedig gondolom értékelhetetlen. (Meg volt pár agybadugós fülhallgatóm, azokkal mondjuk elégedett voltam) Szóval nem tudom, hogy mit keresek. Ezért kérdezek olyanoktól, akik rendelkeznek már kifinomult ízléssel, és e mentén elindulnék a minőségi zenehallgatás világába.
    Aztán ha már úgyis a nappaliba kerülnek a hangfalak, rákötném a TV-t is. Ehhez már szereztem egy Pioneer VSX-D912 házimoti erősítőt. Ez hajtaná a hangfalakat.

    Tehát a két kiszemelt szett:
    - 2db Tannoy Mercury MX3 + 2db Tannoy surround + 1db Tannoy centersugárzó
    - 2db mission MV 8 hangfal + 2db MV-DS + 1db MV-C

    Mindkettő egyforma áron lenne, de a Missionhöz utazni kéne jócskán. Meghallgatásnak azért nem látom értelmét, mert még soha az életemben nem hallgattam minőségi hangfalon zenét.

    Én szeretnem az AC/DC-t, meg a Prodigyt, feleségem meg mondjuk Andrea Bocellit, gyerek meg a mai dalokat.

    Ti Melyiket választanátok? Melyikkel lennék hosszabb távon elégedett? A mostani "rendszeremhez" képest mindegyikkal maximálisan elégedett leszek, azt tudom.

    Esetleg még annyit, hogy a TV két szekrény között van, a TV és a szekrények közé lenne a két frontsugárzó benyomorítva. A Tannoynak előre felé van a reflex nyílása, a Missionnek meg hátra. Ez így lehet, hogy a Missionnek finoman szólva nem lenne ideális.

    Segítséget és a választáshoz tanácsot kérek, és nem kioktatást. Ehhez lehet, hogy nem értek, de máshoz meg (talán) igen.

    Köszönettel:
    dukola

Új hozzászólás Aktív témák