Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz andrasth #87811 üzenetére

    Aktív lesz igen.

    Én ezeket a dolgokat kipróbálom, csak semmi sem történik. Cseréltem már tápkábelt, van itthon egy hivox féle "alces one" is. 2009 környékén amikor még kezdtem ezt a hifi őrületet, akkor cserélgettem én is a kábeleket, hangkártyákat, hangfalakat jobbra balra.

    Kis adalék: nemrég kezdtem el olvasgatni a Harbeth történetét, én nagyon meglepődtem amikor kiderült, hogy egyetlen tervező áll a Harbethek mögött, Alan Shaw. Akkor mégjobban meglepődtem amikor szembesültem azzal amit gondol az egész hifi/audiofil világról. Kb 1,5 órányi interjút néztem meg vele, egyet be is linkeltem ide a fórumba. Egy hihetetlenül racionális gondolkozású emberről van szó, nagyon könnyen tudok azonosulni a filozófiájával. Nekem az jött le, hogy elképesztően szereti és érti a zenét, és elképesztően őszintén beszél arról, hogy mi folyik a hifi világában. A müncheni high end shown az audio világ jövőjéről kérdezték és konkrétan lenyilatkozta, hogy 20 éve jár ilyen kiállításokra, és azóta várja, hogy ezeknek a kiállítóknak a fele eltűnjön a süllyesztőben, mert rossz az amit csinálnak.

    Volt egy kisebb port kavaró bejegyzése a Harbeth saját fórumán amiben leírta a saját állásfoglalását az erősítőkkel kapcsolatban. Ott leírta, hogy nagyjából tök mindegy milyen erősítőt használsz a hangfalaihoz, ugyanúgy fog szólni vele, ha az erősítő korrekt felépítésű és van benne elég kraft. Ő maga sem használ drága erősítőt. Windowsos PC-t használ zeneforrásnak, bár az utóbbi időben érdeklődik a Linux iránt is. Ha két dolog között hallás alapján akar különbséget tenni, akkor nem riad vissza egy korrekt vakteszttől.

    Nekem azért volt ez személy szerint érdekes, mert ez alatt a kb 10 év alatt, ha gyártót kellene említenem akinek a hangfalát hallva elkapott a birtoklási vágy, akkor hármat tudnék említeni, az egyik a Genelec (8050 és 1038) volt, a másik az ATC (SCM25 és 19), a harmadik pedig a Harbeth (40.2).

Új hozzászólás Aktív témák