Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoluska

    tag

    Üdv Urak,

    Kérdeznék, hátha tudok segíteni megtalálni az áhított hangot.
    Eladtam a Dynaudio BM5A MkII monitoraim, és azóta nem találom azt a hangot, ami kielégítené az igényeimet. A jelenlegi rendszerem: Yamaha A-S501, Monitor Audio Bronze 2, SVS SB-12NSD.
    A Bronze 2 mélyei dobozhangúak, középmélynél kellemetlenül kiemelnek, és emellett nem mennek elég mélyre. Hoztam egy Dynaudio Emit M20-at, kipróbálásra, de csalódnom kellett. Amit megnyertem a mélyfrekvencián, azt elbuktam felette. Jók lettek a mélyek, szinte azonnal kiválóan együttműködött a mélynyomóval, viszont a Bronzehoz képest eltűntek a hangszerek, énekhangok finom részletei, és kissé unalmas lett a zene. Minden zenész hátralépett pár lépést, visszavett kissé a lelkesedésből, az énekesek kisebb tölcsérbe kezdtek énekelni.
    A kérdésem az lenne, hogy létezik-e ebben a kategóriában a Bronzehoz hasonló, élénk, részletező karakterű hangsugárzó, aminek nincs ez a bosszantó doboz hangja? Használt is érdekelne. A felső lélektani határ valahol 150ezer Ft körül húzódik.
    A zenei ízlésem a klasszikus zenéktől a technoig terjed, tehát afféle mindenevő kéne. Élvezni akarom a jazzt, de ha úgy alakul, ne essen kétségbe egy kis rocktól vagy hangosabb elektronikus zene hallgatástól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák