Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz AMDFan #93583 üzenetére

    Nincsenek kiemelés problémáim, nem is írtam ilyet. Sajnos a 8040B "szépen elfogy" 48Hz alatt. Ez a bajom.

    Hamár: Hallással, kis sonarworks segítséggel a 2db 8040 nagyjából be van löve szobához. Persze kb lehetetlen úgy bekalibrálni ahogy azt GEMes Genelecekkel lehet ami még egy elcseszett szobával is csodát tesz.  [link]

    Félreértés ne essék nem akarom a GENELECet dicsőíteni.
    De azt adja ami a fevételben van az nem kétség. (és ez Genelecnél nem azt jelenti, hogy csak studióra jó.) Nem szinez sehol. Olyan lapos a freki görbe, hogy +-2dB, vagy ONEnél +-1.5dB. A mély meg elsőre sokkolóan feszes, a dinamika egyszerűen brutál. Úgy fog szólni a felvétel ahogy az a felvételen van. Aki nem szokta és a nagy átlag gyerekkorában még mindig bakelitet halgatott csöves erősítővel über"meleg" hangzással vagy esetleg kazettáról jellemzően nem túlságosan passzoló erősítő + passzív hangfalon annak fura lehet szörnyű lesz. De nekem ez bejön. És olyat mondani rá, hogy kiemel, meg nem tudja ami rá van írva. Na ne. 
    Ide vág ez az írás, szerintem érdemes elolvasni.  [link]

    A másik átka a dolognak, hogy míg más neves gyártó drága hangfal+erősítőjénél nem tudtam észrevenni a 320KB MP3 meg a lossless/SACD különbségét és ennek megvan a kényelmes oldala addig Genelecen azonnal el kezd vmi zavarni. Megnézem a gépet és jéé MP3ban is megvolt és a keresés azt dobta ki először nem a lossless/SACDot.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák