Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz fero02 #11456 üzenetére

    Hűha! Nem egyszerű a kérdésed.
    Általában minden nagyfeszültségű alkalmazás kritikusabb mint a "mezítlábasak". Ez érvényes a legrégibb CRT-s TV-ktől a legújabb cuccokig. A bajt legtöbbször melléktényezők okozhatják, mint nedvesség vagy por. Ezért találom szenzációsnak a LED-es megoldást.
    Ha a táp alatt a monitor tápját érted, akkor nem csináltál rosszat, de lehet, hogy helyben topogtál. De látom a fórumokon, hogy nagyon gyakran kennek rá mindent a kondikra.
    Az inverter - gondolom hasonlóképpen a laptopokhoz - egy külön kis lapocska, ami be van táplálva és egyetlen HV kábellel megy a fénycsövekhez. Ezt kellene tüzetesen átnézned. Akármilyen pici koromnyom átütést lehet. Nem feltétlenül hibás alkatrészt jelent, de az egész invertert fejreállíthatja. Tisztára kellene először pucolni, akár szesszel/ecsettel mosni, amíg "csillog". Ugyancsak alaposan végignézni minden forrasztást. Egyetlen laptopot sikerült helyrepofoznom ilyen állapotból és azt is az SMD alkatrészek újraforrasztásával egy GSM szervízben.

    Na most én rámértem arra is és nagy a különbség (1663 és 1180 Ohm). Kérdésem az lenne, h szted mennyi az esélye annak, h a nagy difi miatt tilt le az elektronika.

    Az elektronika valószínű nem tilt le semmit, egyszerűen eltűnik a "backlite" és nem látszik semmi az LCD-ből.
    A a két érték, különbség hol mérhető. Ha 2 azonos trafó tekercsei között, akkor gáz, mert menetzárlatot jelenthet. Ha nem, akkor mi?

Új hozzászólás Aktív témák