Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz hcl #77593 üzenetére

    Nem tudom, sorosan hány cellás volt az eredeti Ni-Cd, miután létezik névleges 2,4 / 3,6 / 4,8 V is ebben a kategóriában és szerencsére mindegyik helyett használható a névleges 3,7 V Li-ion cella.

    Ki lehet mondani a tapasztalatok alapján, hogy a kisebbik motornak sem árt, de legalább kicsit jobban pörög, viszont még a nagyobbikat is normálisan viszi, rendesen használható a gép.

    Diódán való ejtésre magam részéről nem pazarolnék tizedvoltokat sem, főleg mert inkább hátránya van, előny nélkül: emiatt nem ment még tönkre panel, hiszen az akku elnyeli az impulzusokat. Kefés motornál van bizonyos kommutációs zaj, ami AC-komponensként értelmezendő, tehát az akku kapcsait le-fel "cibálja".

    Diódával te leválasztod ebből a zajfeszültségből az akkut visszatöltő tüskéket, míg engedélyezed az akkut kisütő tüskéket, ennek amúgy mi értelme? Miközben a cella alacsony belső ellenállásán keresztül az akku mindkettőt elnyelni, tompítani igyekszik. Vagy tehetnél rá paralel kondenzátort is, ami kinyírná a zajt.

    Töltőmodul meg 5 db 400 Ft Kínából és ha legalább1 db tönkremenne emiatt, még utána is ráérnék ezen gondolkodni, de akkor sem ilyen veszteséges módon csinálnám, hiszen vannak erre szakmailag kulturált megoldások is, már amit a félvezetős kapcsolók védelmére is szoktak alkalmazni (ami nálad mechanikus és védelmet sem igényel):

    alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

    alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák