Új hozzászólás Aktív témák

  • Wohme

    tag

    Sziasztok!

    Remélem nagy nagyon off, reménykedem, hogy tudtok tanácsot adni az alábbi témában.
    Vettem innen apróról egy 300 W-os, 12 V-os paneltápot egy 220 W-os Delta tápkockával egy megbízható eladótól, hogy egy második kis házi szervert összeállítsak magamnak. 1 db merevelemezzel és ASRock J4205-ITX integrált procis lapommal összeraktam egy szintén akkor vásárolt házban (Fractal Node 500) és amikor bedugtam a falba elkezdett füstölni és meghalt az alaplap. Ez a lap ezelőtt gond nélkül ment 24/7 egy másik Chieftec paneltáppal. A füst valószínűleg a processzortól jött a hűtőborda alól, nem találtam meg a pontos helyét.

    Az eladó állítása szerint átvizsgálta a tápot, mielőtt elküldte volna nekem és nem talált benne semmi problémát. Én is megvizsgáltam multiméterrel utána a képességeimhez mérten.

    Ezekből a komponensekből állt össze a táp a fali aljzattól haladva az alaplapig:
    1. Delta AC/DC adapter (tápkocka) 8 pines Mini-Fit Jr. apa csatlakozóval
    2. 16 pines Mini-Fit Jr. anya (ami rácsúszik a tápkocka 8 pines apájára) + DC anya átalakítója
    3. DC apa + 4 pines Mini-Fit Jr. anya átalakítója
    4. Paneltáp 4 pines Mini-Fit Jr. apa bemenettel és 20 pines tápcsatlakozó kimenettel
    5. 20 pinből 24 pines tápcsatlakozó az alaplapra + egyéb csatik összekötve

    A következő dolgokat érdemes tudni:
    - A gépházban az alaplapot a távtartóira, a paneltápot pedig 2 ponton saját távtartókkal a ház padlólemezén lévő ventilátorlyukakra rögzítettem. A DC dugó földelősaruját az alaplap egyik csavarjára kötöttem.
    - Nem indítottam be a gépet, csak a falba dugtam a dugvillát
    - Ha előbb dugom be a Delta AC adaptert a fali aljzatba és utána csatlakoztatom a paneltápra, akkor a Delta adapter leold és lekapcsol. Multiméterrel sehol sem érzékel feszültséget.
    - Ha viszont előbb összedugok mindent és legutoljára dugom be a fali aljzatba, akkor a multiméterrel a csatlakozóknál a diagramoknak megfelelően tökéletesen jön az összes feszültségág mind a Delta adapter 8 pines csatiján gemkapoccsal, az átalakítóknál és a paneltáp 24 pines ATX tápcsatlakozóján is. Folytonosságot is jól lehetett mérni a vezetékeken.
    - Ha a meghalt alaplappal összekötve dugom most be a fali aljzatba, akkor nem kapcsol be a táp semmilyen formában sem.
    - A lap integrált procis volt, nem volt külön tápellátása a processzornak az alaplapom. A paneltápon viszont van 4 pines kimenet erre a célra.
    - Alaplapon és tápon a kondik jó állapotban vannak

    Az eladó azt állítja nincs baj a táppal, mivel a mért értékek megfelelnek, mégis azt gondolom, hogy lehetett valami gond vele. Van ötletek mit lehetne az üggyel kapcsolatban még kivizsgálni?

    Csak hogy vizuálisan is meglegyen, így néz ki nagyjából az egész:

Új hozzászólás Aktív témák