Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    Sziasztok!
    Adott egy 2530p HP notim, (SL9600, 4G DDR2, WWAN, ODD, 180GB mSata SSD, 2.4/5G wifi) amit autódiagnosztikához használok főleg. Oda még bőven elegendő az ereje (bár hozzáteszem, akármilyen régi masina, még a netezés, filmnézés is megy flottul, és volt már kezem között olyan újabb 15.4"-es noti, ami érzésre ennyit sem tudott.) viszont kellene ennél egy erősebb noti a mindennapjaimhoz is, de kb havonta 2-3x lenne csak használva a diagon kívül.
    Így arra gondoltam, hogy nem vennék ezért külön még 1 gépet, hanem a meglévő HP-t eladnám, és ennek a helyére néznék egy szintén ilyen méretű gépet és a Thinkpad sorozat szerintem erre tökéletes lenne.
    Nagyjából beleolvasgattam már a topicba felületesen és azt leszűrtem, hogy x240 felejtős, és ami számomra megfelelő lehet az egy X230 vagy egy x250.
    Amire igazából szükségem van az a hosszú üzemidő, e miatt a mérleg nyelve a dupla akkus x250 felé billen inkább így laikusként, és az újabb generációból adódó kisebb fogyasztás végett.
    Viszont lenne még itt pár kérdésem azokhoz, akiknek van tapasztalata az említett gépekkel.

    - Mennyire gáz ekkora méretben a FHD felbontás?
    - Mekkora a különbség az i5 és i7-es procik között teljesítményben, érdemes ez i7-es gépet vadászni, vagy elegendő bőven az i5 is, illetve drasztikusan rövidül e az üzemidő ha i7-es proci mellett döntenék? (akár x230 akár x250-ről legyen szó)
    - Mi az a max üzemidő órában mérve, ami elérhető az x230 vagy x250-es géppel, anélkül hogy bazi nagy akkukat aggatnék rá amik mind súlyban, mind méretben problémásak lennének? (a 2530p-m esetén jelenleg kb 3-3.5 óra egy nem túl új akkuval)
    - Nagy különbség van e a 3. illetve 5. generáció között cpu/vga erőben?
    - Van e értelme érintősért nézni, illetve mennyire használható maga ez az érintős dolog a fenti két modell esetén?

    Nézegettem már itt az apróban, jófogáson, vaterán, de még ebayen is, és az i7 elég ritka, inkább I5-ből van bőven.
    TN panelt nem szeretnék semmikép, csak IPS kell (akár még utólagosan cserélve is) ha nem gáz a FHD ekkora méretben akkor természetesen FHD kijelző lenne, ellenkező esetben megelégednék az 1366x768 IPS mellett is.
    Azt is olvastam, hogy mókolnak sokan a kijelzővel, és ha nem megy a fényerőállítás akkor azt nem szabad megvenni.
    Esetleg ezen kívül még valami jó tanács? Mire figyeljen az ember vásárláskor?

    Köszi a válaszokat előre is!

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák