Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem mostanában jártam errefelé, viszont most egy igen érdekes anomália miatt ismét a véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem. A napokban lettem figyelmes arra, hogy az X230T-m kijelzője fixen 100%-os erősséggel világít. Hiába próbáltam lejjebb venni a megszokott Fn + F8 kombinációval Windows alatt, semmi sem történt, sőt, még a Windowsból is eltűnt a fényerő állításának lehetősége. Ezután megpróbáltam ugyanezt az UEFI setupban, de ott sem tudtam rajta állítani. Ezt követően feltettem egy Linuxot, ahol tökéletesen állítható a fényerő.

    Ugyebár ez normál esetben azt jelentené, hogy olyan kijelző van a gépben, amit a Lenovo nem hagyott jóvá a whitelistben, viszont itt jön a csavar. A gép kb. 1 éve nálam van, idáig tökéletesen működött a fényerő állítása, és tudomásom szerint semmi sem változott a gépen azóta, az UEFI nem frissült (2.75), új driver sem érkezett sem a Windows Update-en, sem a Lenovo Vantage-en keresztül. Ezen felül megnéztem a get-edid segítségével az EDID adatokat, azok alapján a gépben egy, az LG által 2012-ben gyártott LP125WH2-SLB3Y kijelző van a gépben.

    Próbáltam már teljesen újraindítani a 10-et, visszatettem egy régebbi (2.58-as) UEFI-t, az 1vyrain-t is feltettem, de semmi nem segített a dolgon. Most átmenetileg a Windows ment a süllyesztőbe, mivel maximális fényerő mellett kifolyna a szemem sötétedés után, de azért nem lenne rossz, ha nem kéne végleg lemondanom róla.

    Esetleg van valami amit kihagytam, vagy meg kellene próbálnom? A fórumos keresőt már próbáltam használni, de csak olyan találatokat adott, amiknél a hibát a nem engedélyezett kijelző okozta, viszont amennyire láttam, az LP125WH2-SLB3Y-vel nem igazán lehet ilyen probléma.

Új hozzászólás Aktív témák