Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz feelgood #14274 üzenetére

    a t21-en ez 1w körüli fogyasztást jelent, a t61-en asszem 0,6w volt táppal együtt, azaz x < 0,6w akksiról... majd csinálok valamikor célkábelt hogy a noti által felvett teljesítményekről le tudjam választani a tápot meg a vezetékezés veszteségét.

    upd: azt nem vágom a power-on ujjfigyelés mennyit eszik, gondolom tized watt alatt. mondjuk egy felnyitásra indulásban több rációt látnék, nem tudom az újabbak biosában van-e ilyen opció.

    más: küzdöttem nem keveset a t43p-vel. ubuntu 10.10 alap install (60gb 7200-as lemezzel) 19,3w, min fényerőn. gondoltam elmagyarázom neki a phc-t, de nem volt egyszerű. csak a rekord kedvéért az extrák: a phc modul inc könyvtárában az egyik korábbi kernel könyvtárát kell lemásolni, majd átnevezni 2.6.35-re. make install-nál kiír parancsokat, de több parancsban is rossz kernel verzió szerepel, ezeket le kell futtatni 'uname -r' -t behelyettesítve.

    küzdött nagyon a phc terhelési tesznél, de végül jóval alacsonyabb vid-eket sikerült belőni, mint eredetileg. persze a fogyasztás centire ugyanannyi maradt, 19,3w. szuper. ekkor nekifutottam az ati vga-nak, a thinkwiki kms útmutatója alapján 'dynpm'-re állítottam a power managementet. ez sem segített semmit, fogyi centire ugyanaz.

    ekkor én balga jószág gondoltam felmegyek az ati.amd.com-ra, és felrakom az fglrx-et. nem akartam korábban, mert veszett gyorsan indult nélküle a gép. az amd aszongya menjek a pi**ba, hogy képzelem én, hogy drivert töltögetek. volt helyette link a lenovo-ra, lehet tippelni ott mekkora választék volt nem-ezeréves linux driverekből. nagy nehezen levadásztam a netről egy olyat (asszem 8.25.x), amiben remélhetőleg nincs 10 mega vírus, meg támogatja a firegl-t. elindítom, erre aszongya nem tudja megállapítani az xorg verziót. no kegyelemdöfésként megpróbáltam még a szoftver centerből az fglrx csomagot, az meg valamiért a phc kernelre mutogatott és elhalt telepítés közben.

    ha valaki ennél előbbre jutott szóljon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák