Új hozzászólás Aktív témák

  • Fifi

    őstag

    válasz lapa #18970 üzenetére

    "a proci úgy néz ki nemigen fogyaszt többet, legalábbis eddig meglepően egyforma eredmények jöttek ki. nyilván a futási idők lényegesen eltértek, de összességében ugyanazt a számításigényes feladatot ugyanakkora fogyasztással teljesítik"

    Ezt támasztja alá az AnandTech cikke is.

    audi100td:
    "Egy rendszertelepites is joval idöigenyesebb, linux kb fenn van 10 perc alatt pendirve-rol +frissites utana ujabb 5-10 perc egy gyorsabb internetkapcsolattal es joforman nem kell telepiteni semmit, hasznalatra kesz a rendszer, mig win-nel elöször elkezdesz szarakodni a drivererekkel, majd antivirus, system upate, servie pack, warezolt office, szivas thinkvantage-el, stb"

    Szerintem is igaz, de gondolom meg lehet tenni, hogy egy bekonfigurált windows-t lement az ember egy image-be és onnan tolja vissza. Persze ez csak akkor jó, ha a telepítés és az image újrafelhasználása közt nem telik el sok idő, mert akkor a rendszer és a programok frissítése megint sok mecera.

    sheratan:
    "engem windows alatt leginkább az zavar, hogy a frissítések képtelenek egy lépésben felmenni. winupdate talál néhány frissítést, felteszi, újraindítja a gépet, aztán megint talál néhányat, és ez így megy akár órákon át"

    Ezért is szeretem én is a linuxot és a csomagkezelést. Nagyon kényelmes dolog, hogy a felhasználói programokat nem kell a netről lehalászni, hanem a csomagkezelő gondoskodik erről. Valamint rosszul is esne, hogy egy távoli gép frissítése közben újraindulgatna és mindig újra kellene kapcsolódni hozzá. Nem tudom, hogy windows alatt lehet-e az oprendszer upgradelni (win 98 -> ... -> XP -> Win7), vagy csak az újratelepítés játszik, de linuxban ez a szép, hogy a dist upgradek is szépen működnek. A jelenlegi desktop gépem már 3 ilyen distupgarde-n is túl van, szóval nem túl fiatal egy vas :D

Új hozzászólás Aktív témák