Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz viskund #20469 üzenetére

    ezzel a műanyaggal az a gond, hogy elég stabil, a ragasztók nem nagyon fogják szerintem, így simán (pl. pillanatragasztó) nem biztos, hogy meg tudod oldani.

    ha mégis úgy döntesz, mert drága/körülményes a beszerzése, akkor leírom, én hogy szoktam ilyesmit restaurálni, műanyagot ragasztani:
    •egy 0.5mm fúróval belefúrok a ragasztandó felületbe merőlegesen, úgy, hogy a lyukak egymással pont szemben legyenek. (kis elektromos fúró, alacsony fordulat, nagy koncentrálás, pontos jelölés). ez a legfontosabb
    •ebbe lehet tenni fém merevítést, amire elég jól bevált a gémkapocs anyaga. könnyen hajlítható, vágható, viszont elég erős. ekkora felületen 2-3 ilyet is beletennék
    •ragasztásra epokitt ami leginkább bevált, a száradása elég hosszú, 24h, de utána igen stabil, jól tapad, csiszolható és festhető. a fém merevítőket is be kell ragasztani!
    •fontos a zsírtalanítás (féktárcsatisztító)
    •ha van hely belül és nem látszik, lehet átlapolást is tenni vékony merev műanyagból (pl. telefonkártya anyaga), vagy vékony fémből.

    lehet, hogy egy Lenovohoz nem illik a a barkácsolás (eszembe jut, a Zen meg a motorkerékpár ápolás-művészete c. könyv, amikor az egyik motoros mondja a másiknak, hogy a söröz doboz anyaga ideális alátét - mivel puha és vékony alumínium - a kormány megszorításához. Mire az felháborodva: megőrültél? BMW-t sörözdobozzal javítani...???), de ha úgy tekintesz rá kihívás és jó szórakozás is a barkácsolás :)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák