Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz Chaser #30621 üzenetére

    mit szeretnél? mindenki írja be, hogy az adott példánytól függ?

    a minimum frekihez tartozó vid alá nem tudsz menni, szóval az alapjáratot egyátalán nem tudod alulfeszelni és az ugyanaz minden gépen (cpu típushoz kötött a vid). minden afölötti frekihez tartozó vid meg a gyári és a fentebbi, minimum frekihez kapcsolódó vid között lesz, szerencsétől függően.

    a tesztelést (az adott frekinél minimum megtalálását) nehezíti a turbo / illetve itt még ida. nem nyilvánvaló, de valami olyasmi történik, hogy a turbó adagolásánál nézi a hőmérsékletet is, és egy már forró cpu-t nem fog akkora plusz sebességre fellökni a turbó. aztán kikapcsolod, kicsit hűl, bekapcsolod és megfagy a login képernyőnél, pedig előtte 86 szálon izzasztottad és stabil volt.

    @soldi3r: csak a supertalent corestore mv a jó, a többi m-sata interfész mini pci-e csatival. a 7 gigával csak felvágtam, a 25 giga (ez a 32 giga formázva) egy win7-hez már gondolom kevéske. de mégegyszer: én linux alatt megcsináltam, win alatt nem olvasgattam. az is lehet, hogy nem lehet. de ahogy értem ez ugyanúgy egy "text-mode" driver, amit telepgetéskor meg kell neki mutatni (mint xyz raid kártyánál).

    @audi100td: lehet, hogy rosszul emlékszem, de több átviteli sebesség rémlett. talán valaki pont ide linkelte. de mondom lehet benéztem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák