Új hozzászólás Aktív témák

  • Gondwana

    addikt

    Akkor lehet kezdeni készíteni kb. 1m horgászzsinórt vagy esetleg valami érdesebb felületű vékony madzagot, 2db ceruzát meg valamilyen kést/tapétavágót a folyamat megindításához, nevezetesen a touch-felület (üveglap) utólagos leborotválásához. (Egyébként láttam, ugyanez az eladó árul touch nélkülit is $39, US-shipping only) Lehet, hogy már írtam (épp nem találom), szóval a lényeg: miután kiakasztottad a kijelző mögé menő szalagkábeljét, egyik sarkán bevágsz az üveglap és a fémkeret közé, a vágásba behúzod a zsineget, aminek a két végére kötötted a ceruzákat, és húzogatod. A fém keretre egy fekete kétoldalú ragasztóréteget tettek, ezt akarjuk szétvágni. Az oda-vissza huzigálás a fontos, hogy kihordja a ragasztót, nem a zsineg előfeszítése (elég, ha csak kicsit törik meg a zsineg vonala). A ragasztó persze össze fogja kenni a kijelzőt is, de akár még nedves papírzsebkendővel is letörölhető utána.

    Nemrég volt kérdés: webkamera és a wacom felület nem hasznlható egyszerre, mert ugyanarra a kábelvégre kell csatlakozniuk. (esetleg valahonnan átdrótozni még egy USB portot - vagyis csak a D+/D- vonalat, mert a 3.3V kihúzható a kamerától is - a kijelzőbe...)

    Nem tudom, hogy az X200s hátlapja vékonyabb-e, de X201-nél kényelmesen elfér a kijelző mögött a wacom-elektronika (ami elvileg csak minimálisan vastagabb, mint a kijelző saját PCB-je), tehát kihasználatlanságkor én nem biztos, hogy lefaragnám onnan.
    Majd ott fog menni a hall-szenzor flatkábelje is - ezzel érzékeli, hogy mikor csuktad le a kijelzőt. Próba: tegyél egy mágnest (egy notebookhdd fejmozgatómágnese is megfelel, csak odaközelíted a HDD-t) a kijelző bal oldalának alsó negyedéhez, a gép lemegy sleepbe.

    Justfortherecord.

    [ Szerkesztve ]

    ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Új hozzászólás Aktív témák