Új hozzászólás Aktív témák

  • fekabo

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következőkkel kapcsolatban szeretném kikérni hozzáértők/tapasztaltabbak véleményét:

    Van egy T61-es laptopom (sajnos megbízhatatlan forrásból használtan vettem "ennek nem lesz baja" alapon - ilyet soha többet)

    1. ventillátora eleinte zörgő hangot hallatott (mintha hozzáérne valamihez, meredekebb dőlésszögben tartva a gépet hangosabb volt, én laikusként ilyesmire gondolok, hogy csapágyas stb.), majd néha komoly súrlódó hangot hallatott, egyszer csak nem indult el, a gép kiírta, hogy "Fan error" (úgy rémlik kattant is egy nagyobbat, tényleg csúnya hangja volt a végére...).

    2. ha a monitorom a négy sarkától befelé "rácsosan elfehéredik" (úgy vettem észre, hogy hidegben gyakoribb a jelenség), de mozgatva a kijelzőt - állítva a dőlésen (közben kicsit "ugrál" a kép) teljesen hibátlan kép is elérhető.

    Elvittem szervízbe, én ventillátor cserére számítottam+vmi kontakthibára a monitor kapcsán, ezzel szemben elvileg az alaplapi videovezérlőnél állapítottak meg hibát, aminek javítása 50e Ft...

    egyszerűen nem értem az összefüggést (persze minden összefügg mindennel...) a fentiek - főleg a ventillátor, aminek a cseréje mindenképp fontos, mert így el sem indul -, és a szerviz által feltárt hiba között...

    Van esetleg valakinek ilyen hibák ügyében tapasztalata?Előre is köszi !

Új hozzászólás Aktív témák