Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz B-L-A-C-K #50064 üzenetére

    Az R52-ben nekem is ilyen 20 perc körüli már csak az akksi. Win7-et feltettem rá próbából de a wifi része nem támogatott win7 alatt és az akkut sem töltötte, azt írta ki, cserére érett, hálózatra kötve, nem töltődik :W
    De XP és linux (sok disztró volt már rajta) alatt simán tölt és működőképes.
    Na ezt már nem merném én sem lenullázni így, de pl a Defy telómban párszor már csináltam ilyen újrakalibrálást ahol a rendszer ezután pontosabban számolja épp hol tart a töltöttség. A Defy esetén ha nem tudja a rendszer a pontos értékeit az akkunak - pl össze vissza volt töltögetve, ami egy telónál elég gyakori - akkor "eséseket" produkál a grafikonban használat során, pl 60%-ról hirtelen 50%-ra, mert ilyenkor "éri utol magát" a pontos érték számításban. Na ezt ezzel az egy-két ciklusos 100%->kikapcs->100% módszerrel helyre lehet hozni (gondolom ott is csak míg maga az akku jó).
    Én amit olvasgattam abból az az infó jött le erről a témáról, hogy a kikapcsolásig merítés az valójában nem 0% hiszen egy elektronika védi az akkut és nem a valóságos 0%-nál kapcsol ki hanem korábban. A teló esetén is nem elmegy a kijelző hirtelen, hanem szépen fogja magát és kikapcsol mintha én kérném menüből - innen is látszik hogy a védőrendszer kapcsolja ki és nem elfogyott a "ménkű".
    Laptop esetén is ha lemerülten néha, akkor sem eltünt a kép, hanem szépen kijelentkezett és kikapcsolt a rendszer - tehát itt is meg van a védőelektronika.
    Nos én ebből azt szűröm le (+ az olvasottak mindenfelé), hogy egy néhai ilyen újrakalibrálás megoldja az akkutöltöttség pontosabb kijelzését, de ezt valóban csak igen ritkán végezzük (ne hetente/havonta) mert az élettartamból meg lehet mégis elvesz a művelet, még ha egy ideig pontosabb visszajelzéseket is kapunk.
    Aztán lehet nem jól tudom, de én ezt tapasztaltam. Majd az "új" (fura ezt írni egy közel 5 éves gépre, de hát valóban olyan mint ami nem volt használva. Ma vettem észre kikapcsolt kijelzőnél hogy a teljesen használatlan "szőrös" trackpoint milyen foltot hagyott a kijelzőhöz érve, ami lehet azért volt mert sokat volt a gép lecsukott állapotban, nem-használva. Elsőre azt hittem maga a kijelzőnek van valami baja, de csak egy kis kerek folt, ahogy odaért a piros gumi :) ). Szóval majd az "új" masinámhoz lehet szerzek egy új gyári akksit, hogy minden új legyen, ezt a 15%-os elhasználtságút pedig megpróbálom kalibrálni aszerint ahogy leírtad - és majd én is beszámolok merre mozdult. Az újat fogom ezután használni ha valahol akkuról kell üzemeljen, a mostani meg majd megmarad "szünetmentesnek" hozzá, tápegységre kötött használatnál.
    Na egyelőre akkor ennyit az akku témáról :U

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák