Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Egy L9400-as X200s-em van, olasz billentyűzettel, 3GB rammal, BT és WWAN adapterrel, Kamera nélkül. Kb. 1,5 éve vettem használtan innen az apróról.
    Most egy frissen telepített Ubuntu 12.04.4 LTS alól írok, innen meg nem igazán tudom még részletes HW infókat hol tudok kinézni.
    Szeretnék ról pár tanácsot kérni tőletek:
    - Kb. 2-3 hónapja nem működik a Thinklight. Win alatt az OSD kiírja hogy felkapcsolva, de nem történik semmi. Merrefelé lehet a gond ilyenkor leginkább ?
    - Most raktam bele a gyári 250-es vinyó helyett egy Samsung 840 120GB-os SSD-t. Erre ment fel egy Win7 (azon még semmi driver, program nincs fent) és az Ubuntu. Azóta a HDD hang ugye megszűnt, és a venti is nagyon halk. Megjelent viszont egy magas frekvenciás sípoló hang. Terhelés függvényében csinálja, alapvetően IDLE-ben csak, és csak ha töltőn van.
    - Vennék bele egy normális (elsősorban 6 cellás) akksit, mert a mostani gyári 9 cellás jó ha fél órát bír. Annó egy fél-egy éve itt azt ajánlottátok, apróról próbáljak vadászni. Olyat ami a gyári, vagy közel a gyári minőségét tudja, de kb. 15-18e körül adják az eladók (Panasonic pl.). Azóta rendszeresen 1-2 hetente be szoktam írni az apró keresőjébe hogy "X200 akksi", "X200 akkumulátor", "X200s akksi", és "X200s akkumulátor". De sajnos semmi :)
    Most pedig már sürgős lenne. Van még valami tippetek ?
    - Láttam itt az aprón is reklámozni olyan billentyűzet matricázást, ami a sima ragasztgatósoknál sokkal tartósabb lenne. Illetve talán megoldaná a legnagyobb problémámat ezekkel: a matricák felülete fényes. Ami a Thinklight fényét nagyon szépen az arcomba tükrözi... Ilyenekről mi a véleményetek ?

Új hozzászólás Aktív témák