Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Follow-up a fan error-os X200 sztorijához. [link] [link]

    A venti kis kábelében volt az egyik drót (közvetlenül az alaplapra dugható csatlakozófejben) megszakadva. Valószínűleg a tisztítás-kori szétszedésnél adta meg magát, de nem kellett sok neki.

    Ez mondjuk másfél órás hibakeresés (és az alaplapi F4 biztosíték majdnem-megforrasztása) után derült ki. :) Merthogy az F4 biztosíték rendben volt multiméterrel megnézve, ugyanúgy a venti fordulatszabályzásért felelős vezérlő is.

    A furaság az, hogy ugye ugyanez a venti ment az X201-emben; az X201-ből kivett ventivel ugyanúgy fan errort dobott az X200. A valószínű magyarázat az, hogy az X201-em ventije is ugyanígy meg van szakadva picit, de az X201 (no whitelist BIOS-szal) nagy ívben letojja a fan errort (és pörgeti tovább a ventit, amikor szükségesnek ítéli a vezérlés), amit az X200 (gyári BIOS-szal) kisípol. Merthogy amúgy mindkét venti működik.

    Tanulság? Többek között az (és ez a legfontosabb), hogy vennem kell egy multimétert, még úgy is, hogy én nem szervízelek, legfeljebb kitakarítok néha egy-egy notit (meg összerakok saját használatra).

    Vegytek-nek meg külön köszönöm a türelmét, KillHates-nek meg a hibakeresést/javítást. :R

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák