Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz durmi_88 #89976 üzenetére

    én az egyel újabb generációról tudok nyilatkozni. Inteles (dedikált gpu nélküli) t430.
    A 45w-os i7-3720qm -et tettem bele. Azért ezt és nem a 35w-os kisebb fogyasztású és kicsit gyengébb változatokat, mert ez a legkisebb 4 magos, ami a virtualizálás kapcsán tud plusz dolgokat, amiket az i5-3320m is tud.

    Érzékeny arra, hogy poros -e a hűtés. Ha leretkesedik, akkor könnyen fel tud szaladni terhelés alatt 100 fokra, amit a throttlingolás fog meg maxon pörgő venti mellett. De tiszta géppel normál használat mellett ennél is nagyon jól megy az energiagazdálkodás és 50-60 fokos csak. Amikor leretkesedett, akkor 99%-ra vettem inkább, ne főjön meg, úgy nem turbózik win alatt. Úgy röhögve elviszi a hűtés.

    Fejlesztéshez használom, amikor fordításkor és virtuális gépen futó tesztrendszereknél nagyon jól jön az erő. A fordításnak vannak olyan szakaszai is, amikor nem minden magot terhel, így általában nem éri el közben sem a 100 fokot. Szóval nekem a harmadik generációval bejött nagyon.

    A t420-asban azt hiszem valamivel többet esznek a procik, melegedősebbek talán. Pl nincs 35W-os 4 magos sem abból, csak 45-ös.

    (#89991) Tikakukac
    forgószéknél ugyanez a helyzet. Törött karfával. Újat lehet venni, ha garis csont nélkül cserélik. Sőt, még ingyen is adtak másfajtát garin túl, ha szépen kérik, hátha jó rá. De ami rá való, abból pénzért nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák