Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz bensm #4928 üzenetére

    Miután a Primo 1.2 már pár hónapja létezik, nem tűnne túl etikus lépésnek az előző verziókkal tovább forgalmazni a készülekeket úgy, hogy nem jogosult az ember a legutolsó verzióra frissíteni. Ha így lenne, az - szerintem - eléggé visszatetsző lenne.

    Ezt a részt az előbb átugrottam. :)

    Ez más területen is ígyvan, és eddig még nem olvastam róla, hogy bárhol is kifogásolták volna. Mondok egy példát. A Citroen Xara Picasso ára már azt megelőzően csökkent, hogy az új C4-es Picasso megjelent volna, gondolom tekintettel a hamarosan megjelenő új verzióra, ami csak az ezt követő évben került a piacra (bár akkor ugyan akcióról beszéltek, de a csökkentent ár a mai napig megvan). Majd megjelent az új C4 Picasso, és a régi verziót a mai napig ugyan azon az áron árulják tovább. És a legszebb az egészben, hogy még népszerű is maradt a régebbi modell. Persze az új verzió ára magasabb, mint a régié. Nem a régit csökkentették, az új lett magasabb. És ez lesz szerintem a Primo esetében is. Gondolom nem a régi árát fogják csökkenteni, hanem az újért fognak többet kérni.

    Ezzel a példával azt szerettem volna szemléltetni, hogy attól hogy jön egy újabb típus/verzió, még alacsonyabb áron (nem feltétlenül csökkentett áron) a régebbi is lehet kívánatos, és népszerű. Ez nem feltétlenül visszatetsző. Mindenki számára adott a lehetőség, hogy válasszon, régebbi alacsonyabb áron, vagy újabb magasabb áron. Persze ez pont a Primo esetében, mivel előtelepített programról van szó, egy kicsit bonyolítja az áttállást. Erre írtam, ha megakarják oldani az átállás lehetőségét, akkor meg is tudják tenni. Kérdés, hogy majd akarják e.

    A hozzászólásod alapján arra gondolok, valamennyire ismered a számítástechnikát. Akkor viszont tudnod kell, hogy a fejlesztés sok pénzbe kerül. A szoftverfejlesztés is. És annak valahol megkell térülnie. Ez már csak így megy. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák