Új hozzászólás Aktív témák

  • malvin1

    tag

    válasz snowdog #5398 üzenetére

    ... az talán forduljon bírósághoz, és perelje az NNG-t.

    Nem perelek! Ha akar, pereljen az NNG azért, hogy belepiszkáltam a saját megvásárolt példányomba. Kíváncsi vagyok, hogy melyik bíróság ad ennek helyt. (Akár még magyar is, bár mint írtam, nekem a fogyasztói jogok tengerentúli értelmezése az igazán szimpatikus).

    Mellesleg ezeket az u.n. Felhasználói Licenszszerződésekt szerintem nem magukra valamit is adó jogászok, hanem mindenféle termékmanagerek ötlik ki. És nem is maguktól, hanem fognak egy már meglévő, jó elrettentő másikat, hozzátesznek még néhány kitételt, hogy mire is nincs joga a felhasználónak, ellenben miért is nem válal semmiféle felelőséget a gyártó/forgalmazó cég, és már kész is.
    És q...ra nem érdekli őket, hogy ez mindenféle kereskedelmi, fogyasztóvédelmi, és más egyébb törvénynek ellentmond.

    Nevezzük ezt inkább "Szerződésnek látszó irománynak".
    pl.
    7.1.2 azt bérbeadni, forgalmazni, haszonkölcsönbe adni, illetve ellenérték fejében vagy ingyenesen harmadik személynek átadni;

    Ennek alapján, se kölcsön se el nem adhatod a Navigátorodat, mivel azzal a "Software terméket" is el- vagy kölcsönadod.
    Már ha a Te egyedi Primod a software termék. Mert szerintem nem.
    A Software termék a Primo mint olyan. Azt védi a szerzői jog. Azt nem szabad lekoppintani, uram bocsá, ellopni.

    És itt kapcsolódok egy korábbi hozzászólásodhoz:
    Én ezzel nem helyeslem a software lopást. És amiatt, hogy nem csak én, hanem akár az egész világ otthon bütykölgeti a kis Primojat (amit persze megvett), az NNG-nek nem kell egyetlen fejlesztőt sem elbocsátania. Sőt, ezzel is nőtt a bevétel, lehet prémiumot is fizetni.
    Ha viszont kiderül, hogy néhány házi bütykölő sokkal jobb Primot képes létrehozni, mint a hivatalos fejlesztők, akkor tényleg el kell bocsátani őket, és újjakat (jobbakat) kell felvenni.

Új hozzászólás Aktív témák