Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz M1995 #304605 üzenetére

    "iPhone és Mac esetében az Apple-nél azt érzem vásárló vagyok és van egy megbízható irány."

    Akkor mesélek, hogy 25 év Windows és 14 év Android után milyen most Apple ökoszisztémában lenni: Ha nem a gyári megoldásokat akarom használni, mindig ott van némi gáncsoskodás, hogy azok ne tudjanak eléggé jók lenni, azt a hamis érzetet keltve, hogy a többi cég béna, miközben egy sor értelmetlen policy korlátozza őket. Cserébe a gyári megoldások úgy vannak kialakítva, hogy ha azokra támaszkodom, akkor bezár a rendszer egyre mélyebbre, hogy ne tudjam kényelmesen elhagyni azt ha úgy döntenék. A másik két cégnél (Microsoft és Google) viszont probléma nélkül tudok mindent költöztetni bármilyen platformra. MacOS-en ez sokkal kevésbé probléma, de iOS-en határozottan az. Mikor van összehasonlítási alapod, akkor látod ezt a magatartást és ez csak elbábozása annak, hogy az Apple mindenben jobb. A Diktátor c. film jut eszembe, ahol a vezér elindul egy futóversenyen pisztollyal a kezében és aki közel jön, azt lábon lövi.

    "Fizetni kell, de nincs bullshit. Eredetiben ott a kép iCloudban."

    A Google Photos-t mindig lehetett ugyanígy használni, mindig is volt lehetőség az eredetit menteni, de akkor kelleni fog a fizetős Drive tárhely, mert gyorsan kinövöd az ingyenest. Hozzáteszem a Google saját tömörítési algoritmusa még mindig bámulatos, vizuálisan nem érzel különbséget a tömörítetlenhez képest és mondom ezt fotósként, aki tesztelte ezt, eléggé bele kell szerkeszteni a fotókba, hogy kijöjjön némi tömörítési artifact. Archiválásra bármikor ajánlanám és környezettudatosabb is, hogy a fotóid mondjuk nem 1 TB-ot foglalnak, hanem a harmadát, negyedét.

    "Tudom, hogy nem szűnik meg az Apple Music, lesz iMessage & FaceTime. Mail, Notes, Reminders, Pages, Keynote stb."

    Core funkciók a Google-nél sem szoktak megszűnni, de ezt megadom, hogy a kevésbé populáris dolgokat időnként beszántják és valami más formában térnek vissza, ami rohadtul idegesítő, ha pont használtad.

    "és a három közül szerintem az Apple hallgat a legjobban a feedbackre."

    Ezért van az, hogy hatodik generációját élik a Max modellek és még mindig nem lehet őket egy kézzel úgy használni, mint egy Androidos telefont? Konkrétan ebben most 6 évet repültem vissza az időben, mert nagyjából akkor tartott itt az Android, hogy képtelenség volt a tepsi telefonokat egy kézzel használni, de ez már évek óta nem probléma odaát, mert a gyártók is versenyeznek egymással ki ad jobb UX-et, míg itt nincs a platformon belül konkurencia harc. Én szoktam leírni dolgokat amikben azt érzem, hogy az Apple semennyire nem hallgat a feedbackre. Olyanokat, amik a legnagyobb tesztoldalakon és a legértelmesebb Youtube csatornákon, mint az MKBHD is rendszeresen visszatérő kritikák évek óta, de amúgy többek között te vagy az egyik fórumozó, aki ilyenkor finoman vissza akar zavarni Androidra meg csendre inteni, hogy a feedbacket tartsam meg magamnak, ezt vagy azt meg amazt a funkciót felesleges várni és csak zavarom a topik nyugalmát azzal, ha néha felhozok ilyeneket.

    Ez nem Apple fikázás, mert az nekem is sokkal szimpatikusabb, hogy az Apple nem reklámbevételből akar megélni és sokkal jobban priorizálja a személyes IT biztonságot is, valamint felfogja, hogy léteznek emberek, akik a kreatív iparágakban (fotózás, design, zene, stb) dolgoznak és alájuk teszi a jól működő finom részleteket, míg bizonyos dolgokért adott esetben Windowson vért kell izzadni (khm... color management, például). Egy csomó mindent imádok a MacOS, iOS platformokban és az Apple szolgáltatásokban, de nyilvánvalóan nem azért járok ide, hogy hetente leírjam mennyire imádom ezeket. De ahogy szokom meg az iOS bénaságait, úgy egyre ritkábban hozom szóba őket, de ezen a "feedbackre hallgatnak" dolgon azért felhorkantam.

Új hozzászólás Aktív témák