Új hozzászólás Aktív témák

  • schferenc77

    aktív tag

    Sziasztok!

    Új iPhone-oskét (igazából a feleségem telója egy 13 Pro Max, de én vagyok a házi informatikus, aki mindenhez IS ért), a fórumos bevezető és a kereső után is lenne még pár kérdésem, hátha tudtok segíteni (vagy legalább megerősíteni, hogy hülye, ez így működik, ülj le, egyes :) )

    Főleg használati kérdések:
    - arra nincs mód, hogy ne kelljen felfelé elhúzni a zárolt kijelzőt, hogy a Face ID-val egyből a home screenre jusson? A face ID feloldást látom (ki lakat kinyílik felül), de akkor is kell egy felfelé húzás a home screenhez. B tervként a hátlapon történő dupla kattintást beállítottam, de a szép az lenne, ha ránéz a telefonra, és kezdőképernyő
    - home screen ikonok elrendezése: ahogy észrevettem, nem lehet tetszőleges helyre rakni az ikonokat, szépen automatikusan feltölti őket sorban. Magyarul én azt nem tudtam megoldani, hogy pl a Messenger ikon az jobb oldalt alul legyen, és pl a térkép meg bal felül. Ez by design, vagy beállítás kérdése?
    - azt már kigoogliztam, hogy a gyári billentyűzeten nincs felső számsor sehogyan sem (vagy igen?). Oké Swiftkey a barátunk, megy is szépen, de bizonyos szövegbeviteli mezőknél csakazértis visszavált a billentyűzet a gyárira, és bogarászhatom a számokat. Ez is by design?
    - jelszó kezelő. Androidról áttérve ugye minden jelszó a Chrome/Google jelszókezelőben van. Oké, azt be tudtam állítani, hogy ez is elérhető legyen, ne csak az iCloud-os (valami ring nevű volt, gondolom az az), de arra van megoldás, hogy mindent átrakjunk/migráljunk a Chrome-osból az iCloudosba (az egyesével felveszem megoldáson kívül)?
    - az Apple Pay használatának mi a legkényelmesebb módja mobilos érintésmentes fizetésnél? 1 db hitelkártya benne van, ezek után fizetésnél ránéz a telefonra (Face ID felold), és nem is kell elhúzni a zárolt képernyőt, hanem simán mehet az érintés? Androidnál ujjlenyomatos feloldás után (ami egyből a home screent nyitja ugye :) ) mehetett az érintés..

    Előre is köszi, bocs, ha nagyon alap kérdések...

Új hozzászólás Aktív témák