Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz radi8tor #83000 üzenetére

    Ez az esetek döntő többségében vagy kivitelezhetetlen vagy iszonyat macera.
    Mondok példát:
    Az ügyfél teljes governanceét átállítom a saját rendszeremre, de nyilván nem egyből élesben, így először saját magamnál, majd az ő infrastruktúrájukon távolról futtatom próba időszakban. Ez azt jelenti, hogy a munkafázis során legalább 4-5x a teljes backend és úgy 2-3x a frontend frissítésre kerül. Na most ez összesen átlagosan úgy 200-300Gb.

    Sokszor van olyan is, hogy az élesedés során még van 1-2 igény amit meg kell oldanom és általában ezt távoli erőforrással (értsd: MacPro lefordít mindent újra, majd csak a snapshotot rántom át, ha nincs sok dolog, akkor csak az adott komponenst) oldom meg, ahelyett, hogy náluk a számomra ismeretlen és nem feltétlenül megfelelő gépeken, vagy a MBP-n csináljam meg.

    Na ebből most mi lenne ilyen adónem esetében? Először is keletkezik egy plusz 45.000 Ft-os kiadásom a tesztidőszak alatt. Ha magyar az ügyfél, akkor nála is jelentkezik ez a kiadás, amit nyilván nekem kell benyelni. Természetesen itthon meg lehet oldani úgy hogy kocsiba ülök és rohangálok winyóval, de ez azért nevetséges a mai világban. Ha külföldi a megrendelő, akkor pedig végképp nincsen kedvem repkedni (összességében nem is érné meg).

    Arról nem is szólva, hogy licenszben foglalt két éves támogatási időszak alatt nyilván párszor frissítésre kerül a backend, ami megint csak plusz költség.

    Nyilván én is beleépíthetem az árba ezeket, de akkor az árelőnyöm egy részét már buktam is, másrészt az így megemelkedett árak elriasztják a kisvállalatokat.

    Az pedig végképp röhej, hogy sok plusz szolgáltatásom így kb értelmét is veszítené, hiszen a tulajdonos/vezető csak azt látja majd, hogy adott információt lehet, hogy kényelmesebben elér rajta, de olcsóbb felhívni Juliskát az irodában és megmondja ő, hogy xyz mikor/mennyit/hogyan gyártott.

    (#83004) Vasinger!: Már nagyon sok otthonban is gigabit ücsörög.

    (#83005) radi8tor1: A régi szép idők amikor minden össze volt rakva aztán egy órán át szoptunk mire rájöttünk, hogy csak egy záró hiányzik valahonnan. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák