Új hozzászólás Aktív témák

  • Howkeddlee

    senior tag

    Sziasztok!

    Először is bocs,ha hülyeséget kérdeznék,csak már régen tuningoltam...  (anno x58-nál)
    Olyan kérdésem lenne,hogy jópár oldalt olvasgattam itt is,és máshol is a Z77 extreme4 lapról,illetve az I7 3770 (non-K) prociról,hogy mennyit lehetne kihozni belőle. Tervben volt illetve jó lett volna 4,5ghz-et elérni léggel,de már 4,3-nak is örültem volna,ha ott stabil mindig.Pár dolgot az uefi biosban beállítottam (1,15v-43x - kisebb fesz alatt sorban mindig kékhalál volt,vagy volt hogy betöltött a win,de az intéző hibával leállt stb.) majd elindítottam az aidát (hőmérsékletek miatt) a CPU-Z-t,és a linxet. Amint nem fixre tettem a proci feszültségét,valamiért nagyon megemelkedett a teszt alatt a magok hőmérséklete,volt amikor a 2.mag 98fokos is volt,ezért le is állítottam a tesztet. Viszont amikor fixre tettem,akkor a teszt szépen lefutott. CPU-Z-ben viszont 4100mhz-et írt csak ki,és a feszültségnél is 1,07-1,08v között ingadozott,holott 1,15v-ot és 43x állítottam be!Így a teszt alatt,a legmelegebb ismét a második mag volt,az 75 fok körül mozgott,a többi 65 és az alatt.
    Majd a teszt végén 90.1035 GFOPS-t adott a linx!

    Kérdéseim: szerintetek ez így jó? Vagy mit kellene még átállítanom uefi-ben? Az hogy a második mag ennyire melegedett és a többi mag meg nem,az mitől lehet?Köszönöm ha valaki segít nekem ezekben... (akár privátban is!)

    Mod: Mint utóbb egy fórumtárstól megtudtam,hogy a nonK 3770-nek 41 a max szorzója,azért ment csak 4100-on! Ezt azért nem értem,mert pl az aida-ban is a tesztek alatt hol 4200mhz-et hol meg 4300mhz-et is irt... :F

    Tényleg köszi,ha valaki segít nekem ezt elmagyarázni... :R

Új hozzászólás Aktív témák