Új hozzászólás Aktív témák

  • vaakuum

    addikt

    I5 3570k az alany.
    Alaplap csere történt alatt a múlt héten. A szétszedésnél láttam, hogy a a Ninja hűtő nem feküdt fel rendesen a procin, hanem háromszög formában volt kontakt a hűtőpaszta segítségével. Nagyon nem volt időm nézegetni, de ha jól rémlik, a háromszög alja a pci buszok felé volt. Gondolom, hogy a gravitáció miatt lógott rajta a ninja hűtő, és a zsír ilyen alakban gyűlt össze a kupak és a hűtő között.

    Most az új alaplappal visszaraktam, de nem látok alá. Amint megérkezik a CLU a kupakoláshoz, úgyis szét kell kapnom ismét, és majd meglátom, hogy megint a kupak és a hűtő közötti kontakthiba a probléma forrása-e. Viszont azt látom, hogy ahogy elkezdtem emelni a frekit és a feszültséget, a magok maximum hőmérséklete így ment felfelé:

    73,80,74,73
    81,86,84,79
    82,90,88,82
    84,89,86,81
    86,93,92,84

    Innen nem mertem több feszt adni neki, úgyhogy kettővel visszavettem. Prime95 alatt amikor hibázott, mindig a második mag hibázott.

    Az érdekelne, hogy hogyan nézhet ki fizikailag a procimag felépítése, és a magok elosztása a kupak alatt.
    2*2-es téglalap-mátrix, vagy egy sorban vannak egymás mellett?
    Lehet következtetni a hőfokokból arra, hogy melyik részen nem jó a kontakt a procikupak és a hűtőborda között, vagy hogy hol maradt esetleg légbuborék a pasztában?

    "Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

Új hozzászólás Aktív témák