Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz laychi #27488 üzenetére

    Ennél a procinál a turbo táblázat ilyen: +1/+2/+4/+5 4/3/2/1 magnál, értelemszerűen.

    sephi: Nem tudok érdemben nyilatkozni, mert még nem volt ilyen procim, de nekem olyasmi rémlik, hogy az egy magos turbót tudod "kivetíteni" 4 magra, +2 és még a ráadás BCLK.
    Ez "nagy" prociknál egybecseng azzal, amit te mondasz, azaz, hogy 4 mag alapórajel +4 +2, mert azoknál az 1 magos turbó az +4 szorzó tehát ugyanakkora számokról beszélünk. Viszont ennél a processzornál nem egyezik az elmélet, hisz az 1 magos turbó az +5x multi!

    sith7: A procid terheléstől függően automatán feljebb emeli az órajelét. Ha csak egy magot terhelsz, akkor fel tudja venni 3200MHz-re is. A legfölső sorban leírom, hogy hány magot terhelve mekkora plusz órajelet kapsz a turbo által a gyári 2700MHz-re ráadásként. Egy Z68/77 szériás alaplapban van lehetőséged nem K-s processzort tuningolni, mégpedig úgy, hogy mind a négy mag ugyanakkora turbó órajelre ugrik fel, a gyári turbó órajel fölé mehetsz 200MHz-cel (hogy pontosan melyik turbó órajel föle, azt nem tudom, ezen megy a kérdés most sephivel) és ha a BLCK-t is emeld egy picit, akkor a szorzót emelve ugye a végeredmény, azaz a CPU freki is nőni fog. Egyszerű szorzás. Multiplier X BCLK= cpu freq. Tehát vagy ~3400, vagy ~3700, amit ki tudsz hozni ebből a prociból, egy Z-s alaplapban.

    Ja, és nem jól nyitottad meg a CPU-Z-t. Előfordul, hogy így nyílik meg, üres a fél program, hülyeségeket ír, de ki is kellett dobnia egy hibaüzit. Ilyenkor csak zárd be és nyisd meg újra, akkor jól fogja kiírni a proci adatait.

    [ Szerkesztve ]

    Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

Új hozzászólás Aktív témák