Új hozzászólás Aktív témák

  • Colos1

    őstag

    válasz #03482112 #8691 üzenetére

    A Win7 energiagazdálkodása + a C1E miatt. A Win7 speciális beállításaiban tudod beállítani, hogy a CPU minimális teljesítménye mennyi legyen. Kikapcsolni úgy lehet, hogy itt megadod a minimális teljesítményre is a 100%-ot, vagy teljesítménycentrikusra állítod, abban ez az alap. Utána is vissza fogja venni 1600 MHz-re, azt meg a C1E teszi.

    A Win7 órajel visszavételével kapcsolatban még régebben a laptopomnál megfigyeltem, hogy a három sémában hiába állítom be ugyanazt a min-max értéket, máshogy vezérli az órajelet, mert más a sémához tartozó teljesítmény limit. Úgy tudnám a legjobban elmagyarázni, hogy energiatakarékoson mindig a legkisebb órajelen megy, és megemeli, ha kell a CPU teljesítmény. A teljesítménycentrikuson pedig mindig a legnagyobb órajelen megy, és leveszi, ha nem kell a teljesítmény.

    Pl. egy Excel tábla nyitása teljesítménycentrikuson azonnal felnyomja 2133-ra, és üresjáratban is csak ritkán, pár pillanatra esik vissza 900 valamennyire. Viszont energiatakarékoson az Excel tábla csak olyan 1200 körülire emeli meg, és szinte mindig 900 körül megy alapon, szinte alig lehet 2133 -ra felkergetni.

    Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

Új hozzászólás Aktív témák