Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Speeedfire #2014 üzenetére

    A js eleve nem gyors, pláne, amikor már egészen bonyolult, nagy dom-okat kell macerálni, hiába írnak meg rá mostanra ilyen-olyan 3d engineket is. Kivétel ez alól a Webkit, az b***t gyorsan futtatja a klasszikus webes js feladatokat.
    Szóval a gyorsasága relatív. Nem mondtam, hogy lassú, de nem js-ben fogsz több ezer sornyi adatsoron dinamikus sorbarendezést csinálni, közben mezőket kalkuláltatni egymásból, meg dom-ot buzerálni 1-2 milisecundum alatt. Pláne, ha cél, hogy mindez akár a legújabb Ie, Firefox alatt is elfogadható sebességű legyen, és akkor még nem is beszéltem a 600Mhz-es Arm-os egymagos mobilokról. Bár van egy KoGrid nevű bővítménye is a KO-nak, abban láthatod, hogy megfelelően egyszerű adatoknál, végletekig letisztult DOM esetén akár még ez is gyors tud lenni.
    Nem véletlen, hogy a twitter például visszaváltott a minél inkább szerver oldali adatmanipulációkra a kliens oldali masszív js-ezés helyett (közben igaz dobta a Ruby-t is a Java javára, a MySQL-t pedig Lucene NoSQL-re cserélte, de ez most esetünkben mellékszál).
    Azaz ezeknek a js-es MV* frameworköknek akkor csillan meg igazán a tudásuk, ha valami nagyon komplex Single Page Appilcation-t kell csinálnod, ahol minden kattintás mindennel összefügg, ugyanakkor nem kell több tízezer adatsorral dolgoznod.
    De mindez csak az én személyes véleményem, tapasztalatom, cáfoljatok meg nyugodtan.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák